Messis första straffmiss på sex år – Barca ute ur CL

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2021-03-10

Lionel Messi missade sin första straff i Champions League-sammanhang på sex år samma kväll som Barcelona brakade rätt ur turneringen.

För första gången på 14 år kommer de inte spela kvartsfinal.

PSG gick vidare med totalt 5–2 över dubbelmötet.

Efter att PSG besegrat Barcelona med 4–1 i den första av två möten för några veckor sedan var uppförsbacken stor för spanjorerna när de kom till den franska huvudstaden för returmöte under onsdagen.

Lättare blev det inte när Kylian Mbappé gav hemmalaget ledningen halvvägs in i den första halvleken från elvameterspunkten.

Lionel Messi kvitterade med ett drömmål några minuter senare när han drog till från distans.

Sämst på 14 år

Målvakten Keylor Navas var helt chanslös på skottet som borrade sig in i det vänstra krysset.

På tilläggstid innan pausvilan fick sedan Barca straff.

Messi klev fram men brände efter en fin räddning från Navas. Det var första gången sedan februari 2015 som det händer i CL-sammanhang att argentinaren darrar från straffpunkten.

I den andra halvleken försökte spanjorerna närma sig målmässigt men fransmännen höll stången och upprepade inte härdsmältan från 2017 när Barca vann returen med 6–1 och gick vidare med minsta möjliga marginal.

– Andra halvlek av första mötet kostade oss avancemang, men i dag visade vi att det här laget har en ljus framtid. Jag är nöjd med mina spelares attityd. Vi gjorde allt för att vinna. Vi förtjänade att ha ledningen i paus och då hade den andra halvleken blivit annorlunda, sade tränare Ronald Koeman på presskonferensen efteråt.

Katalanerna har inte åkt ur redan i åttondelsfinalsammanhang i Champions League sedan 2007 när Liverpool, som senare finalföll mot Milan, blev deras baneman.