Tidernas bäste sågas stenhårt

Kritik efter bilderna: ”Usel attityd”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Hyllad år efter år.

Nu anklagas Tom Brady, 43, för att vara osportslig.

”Hans attityd är usel och det är dags att hänga ut honom för det”, skriver förre storspelaren Shannon Sharpe på Twitter.

Tom Brady har vunnit flest Super Bowl-ringar i historien (sex stycken) och ses som tidernas bäste quarterback i NFL.

Nu har han hamnat i fokus för att vid upprepade tillfällen den här säsongen ha vägrat skaka hand med sin QB-motståndare, vilket ses som kutym i NFL.

Det hände i vecka fem när hans Tampa Bay Buccaners förlorade en tajt match mot Chicago Bears, anförda av QB:n Nick Foles. Och det hände efter måndagsnattens förlust (24-27) mot Jared Goffs LA Rams.

Efter matchen syntes hur Brady rusade rakt ut mot omklädningsrummet medan Goff stod kvar vid mittlinjen och väntade.

1 av 5 | Foto: Mark LoMoglio / TT NYHETSBYRÅN
Tom Brady kritiseras efter senaste tidens ageranden.

Händelsen togs upp i tisdagens avsnitt av talkshowen ”Good Morning Football” och experten Kyle Brandt gick då hårt åt Brady.

– Det ser riktigt dåligt ut när den andra quarterbacken är kvar ute på planen och skakar hand med dina lagkamrater och uppenbarligen väntar på dig. Det ser dåligt ut för Brady, för Bucs och – faktiskt – för hela ligan. Efteråt sa Brady att han var ”besviken”, men det är ingen ursäkt. Alla QB:s som förlorar mot dig är besvikna efteråt, ändå kommer de ut och skakar din hand. Det är en del av spelet, säger Brandt.

Förre NFL-wide receivern Nate Burleson håller med.

– Kyle sätter huvudet på spiken här. Vi har hyllat Tom Brady mer än någon annan spelare. Då måste vi också kunna adressera när han beter sig osportsligt, säger han.

”Hade kölhalats”

Efter incidenten med Nick Foles i vecka fem sa Tom Brady att han oftast bara skakar hand med QB:s han ”har en relation till”. Den förklaringen köper inte Kyle Brandt.

– Mannen, du stod kvar och snackade med Justin Herbert (LA Chargers rookie-QB) efter du besegrade honom. Nu har du gett nobben till två personer som du mött i Super Bowl. Om Baker Mayfield eller Cam Newton hade gjort så här hade de blivit kölhalade i varenda radio- och tv-program. Nu är det Tom Brady som gör så här och jag struntar i vad han har åstadkommit, han ska inte sättas på någon piedestal. Jag tycker att han måste ställas till svars för detta, säger Brandt.

”Usel attityd”

Förre storspelaren Shannon Sharpe reagerade också på händelsen. På Twitter riktar han massiv kritik mot Brady.

”Jag antar att Brady inte känner Goff tillräckligt väl för att skaka hand med honom efter en förlust, men tydligen känner han alla QB:s han vinner över. Brady är full av det som elefanter lämnar på marken. Hans attityd är usel och det är dags att hänga honom för det”, skriver han.

Tom Brady fick aldrig någon fråga om handskaknings-incidenten på presskonferensen efteråt.

Publicerad:

LÄS VIDARE