Hanna Öberg

Hanna Öberg: Jag var mest trött i huvudet

Skidskyttestjärnan redo för världscupavslutningen i Östersund

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

ÖSTERSUND. Hanna Öberg valde att vila istället för att tävla sista dagen på världscuptävlingarna i Nove Mesto.

Skidskyttestjärnan valde också att vila från intervjuer men la ut en bild på Instagram och förklarade för oroliga fans att hon var trött.

– Jag kände att jag inte kunde prestera som jag ville men det var inte en så big deal, säger 25-åringen inför världscupsavslutningen i Östersund.

Skidskyttesäsongen avslutas i helgen med tävlingar i Östersund. Världseliten körde ett sista träningspass på torsdagen i snålblåst och lätt snöfall på arenan i Östersund. Först att avsluta träningen och möta media på plats var Hanna Öberg.

– Det är kul att hela cirkusen har kommit hit, säger Öberg.

Under förra veckans tävlingar i Nove Mesto placerade sig Hanna Öberg 24:a i sprinten och tappade sedan ytterligare tre placeringar i jaktstarten. När lagen till både singelmixstafetten och mixstafetten presenterades fanns inte Hanna Öbergs namn med.

– Jag kände på jaktstarten att jag var ganska trött. Mest i huvudet och att jag inte orkade hålla ihop skyttet. Det var inget svårt beslut, säger Hanna Öberg och lägger till:

– Det är första tävlingen som jag inte körde på hela vinter, det är en ny situation att köra allt. Särskilt ett år som detta, vi ställs inför andra situationer än i vanliga fall.

Lade upp bild på Instagram

Stjärnan valde att även vila från intervjuer, istället la Öberg upp ett inlägg på Instagram till sina fans och förklarade valet:

”Nove Mesto var kanske inte mina bästa tävlingar den här vintern. Jag kan uppriktigt säga att jag har varit lite trött de sista dagarna. Jag har bestämt mig för att vila från stafetten för att ge mig själv bästa förutsättningarna inför avslutningen i Östersund (…)”

– Jag kände att jag inte kunde prestera som jag ville och brukar kunna göra normalt sett, det var inte en så big deal, säger Hanna Öberg.

Hanna Öberg är redo för skidskyttets världscupavslutning i Östersund.

Hur har du laddat om?

– Jag har fått sova i min egen säng och lagat min egen egen mat, det har varit bra att fått vara hemma. Det ska bli kul att få tävla på hemmabanorna, säger Öberg som startar först av alla i dagens sprintlopp, 57 startnummer efter gör Stina Nilsson världscupsdebut.

– Jag har bara träffat henne snabbt. Det känns som att hon är glad över att få köra här, säger Öberg.

”Skjutit väldigt bra”

De svenska skidskytteledarna/tränarna sitter isolerade efter ett positivt coronafall under tävlingarna i Nove Mesto. Ansvarig skyttetränare på plats i Östersund är Jonas Johansson och även han intygar att Hanna Öberg ser ut att fått energin tillbaka på vallen.

– Hon har så bra koll själv Hanna. Jag har sett henne här på träningarna och då har hon sett lugn och harmonisk ut. Hon har skjutit väldigt bra och det har sett väldigt bra ut tycker jag. För att svara generellt så tror jag det har varit väldigt bra för dem att få komma hem och få en boost av det, säger Johansson.

Damernas sprint startar 12.30

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

12.30 Följ Stina Nilssons VC–debut i skidskytte

ÄMNEN I ARTIKELN

Hanna Öberg

Skidskytte

Östersund