”Kände ilska – det var surrealistiskt…”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Alastair Grant / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

SOUTHPORT. Halva The Open avklarad.

Nu talar Henrik Stenson, 41, ut om inbrottet han drabbades av mitt under brinnande tävling.

– Det kändes ganska surrealistiskt, säger han.

Det var när Stensons fru, Emma, återvände hem efter torsdagens första runda som hon till sin fasa upptäckte att någon – eller några – gjort inbrott i huset de hyr.

Tillslaget ska ha skett mitt på den ljusa dagen, samtidigt som Henrik Stenson var ute på banan och spelade.

– De hade tagit personliga ägodelar. Pengar, klockor och lite annat från Emma och min kompis som bor med oss. Och de hade tagit alla mina kläder, min resväska och mina spelkläder. Men de missade mitt handbagage, så om ni (tjuvarna) lyssnar nu: Ni fick i alla fall inte hela jackpotten!, säger Stenson.

”Kände ilska”

Han gick fredagens varv på 73 slag (tre över par).

– Jag vet inte om det här (inbrottet) påverkade mig ute på banan i dag. Men det var självklart inte den kvällen man ville ha efter torsdagens runda. Jag var kvar vid banområdet när jag fick höra vad som hade hänt och det kändes ganska surrealistiskt. Från början kände jag ilska, men vad ska man göra? Jag är bara glad att min familj inte var där när det hände. Och lite besviken över att jag själv inte var i huset när tjuvarna kom…

– Men det är ju tydligt att de var ute efter mig. De visste att jag var ute på banan och spelade och att huset stod tomt. Det känns inte som att det är en slump att de går in och länsar just det huset vi har hyrt, mitt på dagen när jag är ute och spelar.

Har de fångat förövarna?

– Inte vad jag vet. Jag ska ut och leta i kväll, säger Stenson och flinar.

Stensons klädsponsor, Boss, skramlade ihop lite nya kläder som han kunde använda på fredagen.

– Det går väl ingen större nöd på oss i den bemärkelsen. Men om ni ser folk gå klädda i full Boss-mundering här i krokarna så kan ni ju fråga dem vad de gjorde mellan klockan 12 och 16 i torsdags…

”Krävs bättre spel och flyt”

Stenson ligger på två slag över par inför helgen.

Åtta slag skiljer upp till ledaren Jordan Spieth, som han har gått tillsammans med de två första varven.

– Jordan är definitivt den som står högst upp på min lista som vinnarkandidat. Inte bara för att han står högst upp på ledartavlan just nu, utan för att han puttar snudd på lika bra som han gjorde när han vann Masters 2015.

Går det att komma i kapp?

– Då krävs både att jag spelar bättre och att jag har mer flyt, säger Henrik Stenson.

▪▪▪

För debutanten Alexander Björk, 27, är det färdigspelat. 73 slag på fredagen innebär totalt åtta över par och tre slag från kvalgränsen.

– Det känns absolut inte som jag borde missa cutten med det spel jag haft de här två dagarna. Jag är besviken. Men jag får ta med mig att det har varit riktigt kul att vara här. Det är såna här tävlingar man vill spela, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE