eSHL

”Nyckeln finns i att våga ta för sig”

Av: 

Hampus Duvefelt

E-SPORT

Luleå och Leksand gästar eSHL-studion under onsdagskvällen, båda med siktet inställt på fyra poäng.

Spelarna i lagen är väl bekanta med varandra och har mötts åtskilliga gånger genom åren i olika tävlingssammanhang.

Samtidigt ger sig Djurgården i kast med Växjö på jakt efter nya poäng efter överraskningssegern mot Linköping senast.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång sex av eSHL:

Luleå Hockey – Leksands IF (19.00, Sportbladet)

Leksand och Luleå gör sina första besök för säsongen i Sportbladets eSHL-studio under denna “extrainsatta” omgång. Under ligans drygt fem veckor långa grundserie genomförs alla matcher på måndagar och fredagar - utöver kvällens omgång då, förstås. Kvällens matcher markerar dessutom att grundserien nu nått halvvägs. 

Hur ser då läget ut för Luleå och Leksand?

Kort sagt: ganska bra. Luleå befinner sig på en fjärde plats i ligatabellen med 13 poäng intjänade på tio matcher. Tätt därefter följer Växjö och Leksand som båda plockat tolv poäng. Viktiga matcher alltså för såväl LHF som LIF, vars spelare vid det här laget är väl bekanta med varandra:

– Luleå är ett väldigt skickligt lag så vi måste vara på tårna för att få med oss poängen hem, säger Jonas “Supremski” Söderlund, vänsterback och assisterande kapten för Leksand, till Sportbladet. Jag tror nyckeln finns i att våga ta för sig, få till det spel som vi vet att vi kan och inte bli för passiva i försvaret.

– Grabbarna i Leksand har spelat tillsammans i flera år, vi vet att det är ett gediget lagbygge med tät defensiv, säger Viktor “cHIIMEERa” Ghamari, högerforward och assisterande kapten för Luleå. Det gäller för oss att komma ut och ta tag i taktpinnen tidigt, försöka få till ett tidigt ledningsmål och diktera tillställningen. 

– Det är då vi är som bäst.

Matchen i matchen:

Håll ett extra öga på Luleås offensiva högerkant (Leksands defensiva vänsterkant) där just dessa två rutinerade rävar går upp mot varandra: LHF:s högerforward Viktor “cHIIMEERa” Ghamari och LIF:s vänsterback Jonas “Supremski” Söderlund har mött varandra i olika tävlingssammanhang i snart tio års tid och lär bjuda publiken på en spännande duell.

HV71 - Linköping HC (20.00, Twitch)

De båda ”Köping-lagens” insatser i senaste omgången ger ett intressant utgångsläge inför kvällens möte. Delvis har Jönköpingsbördiga HV71 börjat hitta sitt spel och stod under måndagen för två starka insatser mot Örebro. Spelarna själva menade visserligen på att det ännu finns en del att förbättra i spelet, men att det ändå går åt rätt håll. På andra sidan rinken återfinns Linköping HC, ett av ligans absoluta topplag. LHC tappade dock sina första poäng mot Djurgården under måndagskvällen och hade förvånansvärt svårt att få igång sitt offensiva spel mot DIF:s välstrukturerade defensiv. Räkna med att få se Linköping föra spelet under större delen av detta dubbelmöte. HV:s chans till att knipa poäng blir att fokusera på defensiven och slå till med dödlig precision när chanser uppstår.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/hv71_eshl och twitch.tv/lhc_esport

IK Oskarshamn - Färjestad BK (20.00, Twitch)

Temat för IK Oskarshamn i kvällens dubbelmöte mot Färjestad bör först och främst vara att spika igen i egen zon och framför egen målbur. IKO snittar 10,5 (!) insläppta mål per match vilket, kombinerat med ett snitt på 0,5 mål framåt, gör det till en tuff uppgift att vinna matcher. Färjestad är dessutom inte en särskilt behaglig motståndare för en jumbo. Karlstadslaget toppar nämligen eSHL-tabellen med 19 intjänade poäng av 20 möjliga efter 10 matcher.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/esporthultsfred och twitch.tv/fbkesports

Skellefteå AIK - Örebro Hockey (20.00, Twitch)

Vad som på förhand kändes som ett möte där Örebro var solklara favoriter, förändrades under måndagen när Skellefteå presenterade sig ordentligt och spelade hem sin första eSHL-seger via 3-0 mot Rögle. SAIK kliver således ut på isen mot ÖHK fulla av energi och självförtroende, vilket kan räcka långt. Örebro kommer in med totalt fyra vinster på sitt konto, varav den senaste inkasserades i en tuff duell mot HV71 i måndagens huvudmatch. Örebro ska enligt utgångsläget vara det starkare laget, men Skellefteå har förbättrat sitt spel och utvecklats mycket sedan omgång ett. Upplagt för skräll?

Matcherna sänds på:

twitch.tv/skellefteaaik och twitch.tv/Orebro_eHockey

Djurgården Hockey - Växjö Lakers HC (20.00, Twitch)

Stärkta av att som hittills enda lag i eSHL ha besegrat Linköping är det ett Djurgården i medvind som tar sig an Växjö under onsdagskvällen. Lakers har i sin tur delat på poängen i båda sina senaste omgångar, mot Rögle respektive Leksand. I tabellen hittar vi Växjö på en delad femteplats på tolv poäng, medan Djurgården knackar på dörren till slutspelet med åtta poäng inspelade - en poäng bakom Örebro. När serien nu går in på sin andra halva blir kampen om varje poäng ännu viktigare. Lita därför på att båda lagen kommer försvara sig med näbbar och klor.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/skellefteaaik och twitch.tv/VLHesport

Malmö Redhawks - Rögle BK (20.00, Twitch)

Sagan om Rögle går vidare. Hittills har Ängelholms stolthet presterat utomordentligt bra mot på pappret tuffare motstånd, men gick bet senast mot Skellefteå (0-3 i ena matchen) vilket får ses som en rejäl missräkning. Mot Malmö får RBK chansen att återgå till en roll de möjligen är mer bekväma i; nämligen den som underdog. Redhawks krossade IK Oskarsham med totalt 28-1 över två matcher i sitt senaste dubbelmöte och kommer således in till matchen mot Rögle i god form. MIF:s forwardstrio Henrik “eken45jr” Eklund, Risto “Dominointi” Järvi och Tuukka “FlyerKungen” Kuha ligger för närvarande etta, tvåa och trea i totala poängligan, medan backarna Johan “Lehmannens” Lehmann och Anton “antoniomannen_” Svensander är etta och tvåa i backarnas poängliga.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/MalmoRedhawks och twitch.tv/rogle_rbk

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Böljande e-hockey gav delad pott mellan HV71 och Örebro

ÄMNEN I ARTIKELN

eSHL