Dramatik när Djurgården tog blytunga segrar mot HV71

Publicerad 2020-02-01

Som varit temat de senaste kvällarna i Sportbladets eSHL-studio bjöd även omgång sju på en god portion övertidsdramatik.

Bovarna i dramat denna gång var HV71 och Djurgården som bjöd upp till kamp bortom 60 minuter i båda lagens matcher.

På annat håll i ligan fortsatte Färjestad bygga på sitt segertåg och Luleå tog hem derbyt mot Skellefteå.

Omgång sju av eSHL är avslutad. Nedan följer en summering av gårdagens sex dubbelmöten. Vi börjar, som vanligt, i Sportbladets studio med kvällens huvudmatch: Djurgården Hockey - HV71:

***

Djurgården Hockey – HV71 2-1 ÖT (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

HV71 – Djurgården Hockey 3-4 ÖT (1-0, 1-1, 1-2, 0-1)

Termen ‘ställningskrig’ skulle beskriva den första matchen mellan Djurgården Hockey och HV71 relativt bra. Parterna grävde ner sig i skyttegravar på varsin sida mittlinjen, med flertalet chansartade spelvändningar och misslyckade anfallsförsök som resultat.  Först i tredje perioden lyckades Jonathan “I-WeLeX-I” Gunnarsson bryta måltorkan för HV71, detta på en läcker passning från radarpartnern Tobias “Kautto_” Kautto. Djurgårdens svar blev en omedelbar timeout - som fick resultat. Kort därefter kvitterade nämligen Amadeus “amadee21” Carlsson via ett fenomenalt löst backhandskott som på något sätt tråcklade sig in.

Drygt tio minuter in på övertid cementerade amadee21 sedan sin hjältestatus när han avgjorde matchen och bärgade två poäng för Djurgården.

I match två blev I-WeLeX-I återigen förste spelare att få sitt namn i poängprotokollet när han efter 13 minuters spel av första perioden gav HV ledningen. DIF:s kapten Kimi “ZipPlayer” Nordberg svarade genom att göra 1-1 fem minuter in på andra perioden, men HV:s kapten Daniel “demski13” Gadd ville inte vara sämre utan återtog kort därefter ledningen för sitt lags räkning, fint framspelad av I-WeLeX-I.

Demski13 bjöd sedan, i inledningen av den tredje perioden, på en individuell prestation i världsklass när han först snurrade bort en försvarare på blålinjen och sedan lade en flippassning mot mål som landade precis på Kautto_:s blad, vilket resulterade i ytterligare ett mål.

Med drygt fem minuter kvar att spela av den tredje perioden intensifierade Djurgården sitt presspel betänkligt, vilket bar frukt i form av två snabba mål och därmed kvällens andra övertid. Efter att HV71 satt sig själva i trubbel med tre utvisningar på kort tid kunde Arttu “Artuzio” Musttila avgöra för DIF:s räkning och ordna klubbens andra raka övertidsseger.

– Vi måste bli bättre på att behålla kylan matcherna igenom, säger Daniel “demski13” Gadd till Sportbladet.  Vi tappar puckar i mittzon för lätt... det kanske är nerverna vi ska jobba på här.

– Nu har vi mött Linköping, vi har mött Malmö och vi har mött Färjestad så vi har spelat mot de riktiga topplagen, säger Amadeus “amadee21” Carlsson om Djurgårdens tuffa säsongsinledning.

– Nu fortsätter vi att samla in poäng.

Tre stjärnor i dubbelmötet:

1. Amadeus “amadee21” Carlsson, DIF - 3+1
2. Daniel “Demski13” Gadd, HV - 1+3
3. Jonathan “I-WeLeX-I” Gunnarsson, HV - 2+2

***

IK Oskarshamn - Leksands IF 0-7 (0-3, 0-2, 0-2)

Leksands IF - IK Oskarshamn 8-0 (4-0, 1-0, 3-0)

Två planenliga segrar för Leksand som såg till att sänka Oskarshamns målskillnad till -150 efter 14 matcher. I särklass bäst för LIF var William “Mumsi-” Lindblad som hade lekstuga på isen och noterades för poäng i samband med 14 av Leksands totalt 15 mål.

1. William “Mumsi-” Lindblad, LIF - 8+6
2. Fredrik “F-Normark” Normark, LIF - 5+5
3. Jonas “Supremski” Söderlund, LIF - 0+6

***

Rögle BK - Färjestad BK 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

Färjestad BK - Rögle BK 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)

Färjestad fortsätter vinna och har, i och med kvällens dubbla segrar mot Rögle, endast förlorat en enda poäng på hela säsongen. Med det behåller de givetvis sin serieledning. Mot Rögle satt båda segrarna dock långt inne.

I ena matchen var ställningen 1-1 efter två perioder innan Robin “Rubituss” Söderqvist kunde sätta avgörande 2-1 i powerplay. FBK fyllde på med två mål, varav det som gjordes av högerbacken Johan “Jerkix” Eriksson lär vevas i repris sett till hur märkligt det var (passning från egen zon som långsamt gled in under RBK:s målvakt), och vann till sist med 4-1.

I andra matchen hämtade Färjestad upp underläge 0-1 till seger 4-3, bland annat genom ett hattrick från vänsterforwarden Mattias “Tacterz” Hjelm.

1. Mattias “Tacterz” Hjelm, FBK - 5+2
2. Christoffer “I-Maise-I” Berntsson, FBK - 0+5
3. Jussi “Copras” Saarinen, RBK - 1+1

***

Växjö Lakers HC - Malmö Redhawks 2-5 (1-3, 0-0, 1-2)

Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

I Henrik “eken45jr” Eklunds frånvaro klev Ilmari “Puantso” Lehkonen in som vänsterforward för Malmö. Kemin med lagets övriga två forwards Risto “Dominointi” Järvi och Tuukka “FlyerKungen” Kuha fanns dock där sedan tidigare då trion tidigare spelat tillsammans i finska laget HAVU Gaming. Växjö bjöd upp till kamp mot Redhawks och hade i ena matchen möjlighet att sent i tredje perioden kvittera till 3-3. Malmö kunde dock hålla undan och befästa sin tredjeplats i tabellen. På måndag väntar toppmöte mot Färjestad för MIF.

1. Risto “Dominointi” Järvi, MIF - 4+2
2. Ilmari “Puantso” Lehkonen, MIF - 2+4
3. Tuukka “FlyerKungen” Kuha, MIF - 2+3

***

Skellefteå AIK - Luleå Hockey 1-5 (0-0, 1-2, 0-3)

Luleå Hockey - Skellefteå AIK 6-3 (1-1, 2-1, 3-1)

Kampen mellan Norrbotten och Västerbotten fick väntad utdelning med två vinster för Luleå Hockey, men inte utan en del skrämselhicka. Faktum är att Skellefteå AIK tog ledningen i båda matcherna - i match 1 genom en märklig studs som tog på en LHF-back och gav Simon “Zidso” Lundberg öppet mål och i match 2 via ett skott från mittzon som på något vis slank in bakom Ville “Supreex” Korhonen vid stolproten. Norrbottningarna tog sig dock tillbaka in i matchen båda gångerna och nötte ner SAIK till tonerna av 5-1, 6-3.

1. Ville “MuKiMaisteri” Luukkonen, LHF - 5+2
2. Aleksi “TehhAhola” Ahola, LHF - 3+4
3. Connor “MartindalexC” Martindale, LHF - 2+3

***

Linköping HC - Örebro Hockey 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Örebro Hockey - Linköping HC 0-5 (0-0, 0-4, 0-1)

Aleksi “loimmu” Loimuvirta som vanligtvis agerar högerback för Linköping var, i Erik “I_Eki_I” Tammenpää’s frånvaro, uppflyttad några meter på isen och agerade högerforward för LHC mot Örebro. Samtidigt klev Joonas “SUPERVIRTA” Virta in som högerback. Förändringarna tycktes inte ha någon märkbart negativ effekt då Linköping, trots inspirerat försvar av Örebro, tog hem full pott. LHC-målvakten Casper “ICappeI” Lundgren noterade kvällen till ära säsongens sjunde och åttonde nollor - med det är han för närvarande bäst i eSHL med fyra nollors marginal.