Sjuka AWP-skotten: ”Galet, vad händer!?”

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:

Bollnäslaget Norrlands Guld har ännu inte tagit en poäng i elitserien.

Men dagens stora höjdpunkt kan ingen ta ifrån dem.

– Åh vad galet, vad händer? sa Fredrik ”Jaegarn” Andersson i sändningen.

Norrlands Guld från Bollnäs hade en tuff uppgift i onsdagskvällens sena möte.

Laget kämpar fortfarande för att ta sin första poäng i elitserien. På onsdagskvällen skulle det krävas en stor skräll mot tabellfyran Lotb från Kalmar – som bortalag på Train – för att lyckas med det.

Trots en bra start så blev det i stället till slut en enkelt seger för Kalmarlaget med siffrorna 16–5.

Men Norrlands Guld fick trösta sig med att se på när egna spelaren Marcus ”Emaco” Prytz, 24, stod för dagens stora höjdpunkt. På egen hand försvarade han A-sajten mot fyra motståndare med en serie imponerande reaktioner.

– Nej vad sjukt! utbrast kommentatorsparet i Sportbladet sändning efter de häpnadsväckande skotten.

▪▪▪

I kvällens tidiga direktsända match så kämpade Counterpoint CSGO från Göteborg för att få en chans att hålla sig kvar i elitserien. På andra sidan stod Gävlelaget Vinkelparty som ligger på gränsen för att stanna.

Matchen om de viktiga poängen blev väldigt jämn och lagen följdes länge åt. Krisande laget Counterpoint lyckades däremot dra ifrån till slut och ta segern med 16–10.

Nu har de chansen att stanna i elitserien.

– Det är så vi känner, att det där med slutspel är lite långt borta nu, men att försöka hålla sig kvar i elitserien är ändå ett mål för oss, sa Counterpoint-spelaren Felix ”Lauen” Lauenstein efter segern.

▪▪▪

I kvällens övriga matcher så vann Gävlelaget Frillkammare mot Finalboss från Karlskoga med 16–14, medan Lilmix vann Göteborgsderbyt mot Fguru med 16–11.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:

LÄS VIDARE