Byun mästare på Blizzcon: ”Är så glad”

Publicerad 2016-11-07

I helgen fick Starcraft 2-scenen en ny världsmästare då World Championship Series avgjordes på Blizzcon.
Efter att ha vunnit finalen med 4-2 var det en överlycklig Byun Hyun Woo som fick krama om pokalen.
”Jag är så glad just nu, det här är det lyckligaste och bästa ögonblicket i hela min karriär”, sa han efter bedriften.

Blizzcon-finalen av World Championship Series blev en relativt snabb affär då både Byun Hyun Woo och motståndaren Park "Dark" Ryung Woo valde att spela aggressivt genom hela serien.

Knäckte Darks självförtroende

Efter bara 24 minuter stod det redan 1-1 i serien, innan Byun kunde krossa självförtroendet hos motståndaren i match tre. Med ett fantastiskt försvar kunde han kontra en all in-attack och gå upp i ledning igen. Det såg ut att vara knäckande för Dark som sedan tappade match fyra på blott elva minuter.

Spelade tokaggressivt och avgjorde

Därmed stod Byun på matchpoäng, men Dark ville inte ge sig så lätt. I seriens längsta match som böljade fram och tillbaka i 23 minuter kunde han slå tillbaka och ge fansen hopp igen. Men det var Byun som var starkast den här kvällen. I den sjätte och sista matchen gav han inte motståndaren något andrum utan satsade fullt ut på extremt aggressiv harass i alla Darks baser.

”Trodde inte på 4-2”

Till slut kunde inte zergspelaren försvara sig längre och tvingades ge upp, till Byuns stora lycka.
”Jag kände mig inte så bra när jag gick in i finalen mot Dark, men jag tror det hjälpte mig för jag spelade bara mitt spel. Fast jag trodde inte det skulle bli 4-2”, sa Byun efter att ha hoppat fram till pokalen och kramat den länge.