Liverpool på väg mot Champions League

Uppdaterad 2017-10-04 | Publicerad 2017-08-15

För bara några år sedan var han maskot på Anfield.

I kväll var Trent Alexander-Arnold, 18, högst delaktig i att föra moderklubben Liverpool ett steg närmare en Champions League-plats.

Liverpool har inte spelat i Champions League sedan 2014.

Men nu är britterna på väg dit med efter att ha bortabesegrat Hoffenheim med 2–1 i det första av två playoffmöten.

Huvudperson blev oväntat 18-årige högerbacken Trent Alexander-Arnold. För efter att Hoffenheim missat chansen att ta ledningen på straff i den elfte minuten var det Liverpool som i stället öppnade målskyttet på en frispark.

Norskt självmål

Avsändare: Alexander-Arnold. Med en höger insida över muren lurade han Oliver Baumann i Hoffenheim-målet.

I andra halvlek styrde Hoffenheims norske mittback Håvard Nordtveit in ett inlägg från James Milner i egen bur till 0–2 och där och då såg Liverpool ut att kunna börja planera för CL-spel under hösten.

Men med bara tre minuter kvar fick Hoffenheim med sig lite hopp till returen när Mark Uth friställdes och placerade in 1–2-reduceringen. Ett mål tyskarna kan tacka just Trent Alexander-Arnold för. 18-åringen stannade upp och viftade på offside – men när han inte fick gehör var han för sen för att kunna störa Uth i avslutet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)