Vidare i ECL-kvalet med 9–0 över dubbelmötet

Publicerad 2021-07-29

4–0 i första matchen.

5–0 i returen på bortaplan efter ett hattrick av Marokhy Ndione.

Elfsborg tog sig storstilat vidare i ECL-kvalet efter att ha krossat Milsami.

Det kändes nästan avgjort innan den andra matchen startade. Med 4–0 från hemmamatchen krävdes det mycket för att Elfsborg inte skulle besegra Milsami över dubbelmötet.

Det inleddes med att Marokhy Ndione fick en fin djupledsboll mot sig efter knappt två minuter. Den moldaviska småstaden bjöd på ösregn och nedtagningen lyckades inte alls för anfallaren. Han sköt bollen högt över mål.

Men han skulle komma igen. Bara minuter senare gjorde han matchens första mål. Per Frick följde upp snart därefter och med åtta minuter spelade stod det 2–0. Om Elfsborg inte hade avgjort redan i första, kändes det definitivt klart där.

Hattrick från Ndione

Men Borås-laget gav sig inte för det. Ndione följde upp med 3–0 och fullbordade sitt hattrick efter dryga timmen med 5–0.

Där emellan hade Jack Cooper Love, som nyligen var inbytt, också lyckats skriva in sig i målprotokollet. 19-åringen fick en fin boll mot sig och kunde sedan själv ta sig fram genom straffområdet för att placera in bollen längs marken vid bortre stolpen.

5–0 blev även slutresultatet i matchen. Det resulterar i 9–0 över dubbelmötet mot Milsami och vad man får kalla en total överkörning från Elfsborg. Nu väntar tredje kvalrundan till Europa Conference League. Där väntar Velez, som tog sig vidare mot AEK Aten på straffar.