Mbappé bars ut på bår i PSG:s förlustmatch

Publicerad 2018-01-21

Neymar saknades på grund av en lårskada – och i kvällens match mot Lyon skadade sig ytterligare en av PSG:s storstjärnor.

Kylian Mbappé bars ut på bår efter en kollision med Lyonmålvakten Lopes.

I matchens 94:e minut avgjorde Lyons inhoppare Memphis Depay med ett drömmål.

Neymar gjorde fyra mål och två assist i 8–0-krossen mot Dijon tidigare i veckan. Men brassen drog också på sig en lårskada som gjorde att han inte kom till spel i kvällens bortamatch mot Lyon.

I hans frånvaro riktades blickarna mot Edinson Cavani som mot Dijon tangerade Zlatans målrekord i PSG. Om uruguayanen skulle göra mål mot Lyon hade han blivit ensam på PSG:s måltron.

Påeldade av en fanatisk hemmapublik var det dock Lyon som började bäst.

I den andra minuten tog Nabil Fekir hand om en frispark ute på högerkanten. Avståndet gjorde att de flesta nog förväntade sig ett inlägg, men Lyonkaptenen såg att Areola i PSG-målet stod långt ute och gick på skott. Bollen tog i närmsta stolpen innan den gick in till 1–0 för Lyon.

Drömvolley av Kurzawa

PSG tog över mer och mer av spelet och i den tolfte minuten tvingades Lyonkeepern Lopes till en fin räddning efter att Cavani nickat Di Marias frisparksinlägg med ryggen.

Eter drygt en halvtimme tvingades supertalangen Kylian Mbappé byta efter att ha fått en smäll mot huvudet i en närkamp med Lopes i Lyonmålet. In i hans ställe kom tysken Julian Draxler. Mbappé hade tidigare i halvleken börjat blöda i bakhuvudet efter att ha skallat ihop med motståndaren Houssem Aouar.

Precis före halvtid kvitterade PSG genom ett drömmål av Layvin Kurzawa. Vänsterbacken fick på en stenhård volley på Dani Alves inlägg och Lopes var chanslös.

Zlatan fortfarande i topp

I början av den andra halvleken visades Dani Alves ut. PSG:s högerback varnades först för en eftersläng – när han sedan ställde sig ansikte mot ansikte med domaren och protesterade högljutt fick han rött kort.

Andra halvlek nådde inte samma spelmässiga höjder som första, men efter fyra minuters övertid avgjorde Lyon från ingenstans. Den inbytte holländaren Memphis Depay fick bollen ute till vänster, drev inåt planen utanför PSG:s straffområde och avlossade ett vackert skott med högern som gick in i målet bakom Areola i PSG-målet: 2–1 till Lyon.

– Jag är väldigt lycklig, Det var en väldigt viktig match för oss. vi visade publiken att vi inte är rädda för PSG, säger Depay i en intervju på innerplanen efter slutsignalen.

I och med segern klättrar Lyon från fjärde till andra plats i Ligue 1 – åtta poäng bakom PSG.

Cavani och Zlatan har fortfarande gjort lika många mål för PSG: 156 var.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se