”Har bevisat mina kvalitéer”

Klart: Linus Hallenius skriver femårskontrakt med Gif Sundsvall

Av: Jacob Larsson, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linus Hallenius förlänger med Gif Sundsvall.

Och skickar en passning till Janne Andersson.

– Jag tycker att jag har bevisat kvalitetsmässigt vad jag kan, säger han till Sportbladet.

Sundsvall-supportrarna har hoppats.

Och nu står det klart:

Linus Hallenius, 29, stannar i klubben. Anfallaren, som slutade tvåa i den allsvenska skytteligan den gångna säsongen, har skrivit på ett nytt femårskontrakt.

– Jag har vridit och vänt på varenda tanke och känsla jag har. Det har varit ett extremt svårt beslut huruvida jag skulle stanna här eller gå utomlands, men i slutändan sa magkänslan att det här var det bästa alternativet, säger han.

Han bröt kontraktet med Gif i höstas och hans framtid i klubben har varit oklar, men efter uppgifter om högre lön och en bra lösning för hela familjen väljer han alltså att stanna.

”Är stolt”

– Jag har fru och barn och ta hänsyn till också och det här känns absolut bäst. Men det kommer ändå ta tid att smälta det, det har inte varit lätt att bestämma sig.

29-åringen gjorde 18 mål på 29 matcher den gångna säsongen, bara slagen av Häckens Paulinho (20 mål) – men fick ändå ingen biljett till landslagets januariturné.

– Jag tycker att jag har bevisat min kvalité under det här året. Jag tycker inte att det har funnits många spelare i allsvenskan som har varit bättre än mig och jag anser inte heller att jag hade varit närmare landslaget om jag hade suttit på bänken i ett lag i en större liga, säger Hallenius.

Han passar också på att avfyra en salva mot den svenska domarkåren, som han anser förfördelar ”Giffarna”.

– Jag har redan förvarnat domarna till nästa säsong att om jag är kvar så hoppas jag att vi behandlas annorlunda. Vi nöjer oss inte med ett kryss på grund av ett felaktigt domslut för att vi är Gif Sundsvall. Så de (domarna) har lång tid att förbereda sig på.

”Känns fantastiskt”

I Gif Sundsvall är det glada miner.

– Vi är oerhört stolta och glada att vi hittat en lösning, säger sportchefen Urban Hagblom till Sportbladet.

Ni har tidigare haft problem med ekonomin. Är detta en hård smäll mot er plånbok?

– Vi kan aldrig kommentera innehåll i avtal, men han (Linus Hallenius) har fått en marknadsmässig lön utifrån Gif Sundsvalls mått mätt.

Batanero stannar

Fler spelare har ryktats lämna fjolårssäsongens succélag, däribland mittfältsstjärnan David Batanero och mittbacken Eric Björkander.

Men Batanero blir kvar, enligt Hagblom.

– Han har ju ett avtal så han blir kvar. I dagsläget finns det inget intresse och inga konkreta bud på honom. 2019 spelar han med oss, säger han och kommenterar situationen med Björkander:

– Honom för vi en dialog med och vi får se. Det kommer ett besked inom kort. Med de alternativ vi har på den positionen så bör vi få ett besked väldigt snart.

”Giffarna” slutade åtta i allsvenskan den gångna säsongen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.