Turinas tavla försatte AIK i jobbigt tabelläge

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-29

Tappade tre tunga poäng mot IFK Göteborg

Ivan Turinas målvaktstavla punkterade matchen för AIK som tappade tre viktiga poäng i förlusten mot IFK Göteborg.

Nu ser AIK:s läge i det allsvenska bottenträsket allt mer kritiskt ut.

– Blir man inte stressad av tabelläget så är man dum i huvudet, säger AIK:s lagkapten Daniel Tjernström till TT.

AIK Fotboll
IFK Göteborg

Det var turbulensen efter knappt tio minuters spel som överspeglade matchen mellan AIK och IFK Göteborg.

IFK hade tagit ledningen efter sju minuters spel när Elmar Bjarnarsson blev snyggt framspelad av Tobias Hysén.

Men kort efter målet tvingades domare Martin Hansson att avbryta matchen efter att publiken börjat kasta föremål mot de assisterande domarna. En av dem, Daniel Wärnmark, hade precis innan IFK:s mål dömt en boll inne som AIK:arna ansåg vara utanför sidlinjen.

AIK tog över

Matchen kom igång igen efter knappt en kvart och då var det AIK som tog över spelet.

Med hjälp av framförallt Mohamed Bangura skapade de chanser, men ingen hittade målet.

I den andra halvleken var tendenserna liknande, men IFK bjöd på lite fler vassa anfall än tidigare.

1–0 stod sig till den 78:e minuten då IFK punkterade matchen.

Mellan benen på Turina

Niklas Bärkroth gjorde en lång löpning och kom till avslut och satte bollen mellan benen på AIK-målvakten Ivan Turina.

AIK fick in en reducering på övertid genom Bangura som drog till på skott utifrån, men närmare kom de inte, trots enorm press de sista minuterna, där Turin höll på att göra mål i matchen sista chans.

2–1 blev slutresultatet och AIK tappade tre tunga poäng i det täta allsvenska bottenträsket.

– Vi har lite otur. Vi har små pojkar som ska göra mäns jobb. Vi är besvikna efter att ha förlorat igen, konstaterar AIK-tränaren Alex Miller till Canal Plus.