Öster får inte dispens – får inte möta AIK i Tipshallen

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK-fansen kan pusta ut.

Det blir inget möte med Öster i Tipshallen i Växjö.

Detta meddelar Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté – som avslår Östers dispensansökan.

Efter gårdagens avslutande gruppspelsomgång i svenska cupen stod det klart att AIK kommer att ställas mot Öster när slutspelet inleds till helgen.

Matchen kommer att spelas i Växjö – men hemmalaget ansökte om att få kvartsfinalen flyttad till från hybridgräset på Myresjöhus arena in till Tipshallens konstgräs.

Något som inte föll Elvira Eriksson, ordförande i AIK:s supportergrupp, väl i smaken.

– Det tycker jag inte alls om. De har en hemmaarena som funkar och hybridgräs som finns tillgänglig. Det är ett sätt för dem att jämna ut oddsen inför matchen. Jag hoppas, för svensk fotboll, att de ger avslag. Det är en nedvärdering av Svenska cupen. Det är en dålig hall som man tror att de har köpt från Jula, sa hon tidigare på tisdagen.

Kan spela på Guldfågeln

Men något möte i Tipshallen blir det inte, och inte heller på måndagen som Öster hade velat.

Klubben har fått avslag på sin ansökan av Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté och matchen kommer i stället att spelas på lördagen den 9 mars.

Kvartsfinalen i Svenska Cupen herrar Öster-AIK kommer inte, som tidigare meddelats, att spelas måndag 11 mars utan i stället lördag 9 mars klockan 16.00. SvFF:s Tävlingskommitté har inte beviljat Öster dispens för spel i Tipshallen, utan matchen kommer att spelas på Myresjöhus Arena.
TK har även i sitt beslut angett att Öster kan välja att spela matchen på föreningens reservarena i Superettan (Guldfågeln arena, reds.anm)”.

Beslutet innebär även att kvartsfinalen inte krockar med AIK Hockeys match mot Oskarshamn i den första finalen i hockeyallsvenskan som spelas på måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.