Efter seger hemma mot Prespa Birlik är klassikerlaget åter i superettan.

– Väldigt skönt och väldigt rättvist, säger tränaren Thomas Askebrand till Smålandsposten.

Öster är ett av svensk fotbolls verkliga jojolag. 2013 åkte Växjölaget ur allsvenskan och rasade sedan rakt igenom superettan – för andra gången under 2000-talet.

Men efter två säsonger i division ett är laget nu tillbaka i elitfotbollen.

Inför näst sista omgången krävdes det seger hemma mot Prespa Birlik för att laget skulle få fira på hemmaplan och man tog kommandot omgående.

Firade inför storpublik

Det dröjde dog fyra minuter in på första halvleks övertid innan Öster kunde spräcka nollan. Efter att först nickat i ribban två gånger fick laget straff som Kalle Lindblad förvaltade till 1-0 med halvlekens sista spark.

Målet blev matchens enda och det innebar att Öster kunde fira avancemang inför imponerande 5140 åskådare på Myresjöhus Arena.

– Vi har på det hela taget varit det bästa laget i serien. Vi är det laget som har bäst fungerande spel och vi är laget som springer mest, säger Thomas Askebrand.