Joel Asoro från start när Sunderland vann

Fick spela 90 minuter – hyllas av brittiska pressen

Joel Asoro har gjort stora intyck på David Moyes i Sunderland.

I dag fanns svensken med från start i ligacupvinsten mot Shrewsbury och hyllades efteråt av den brittiska pressen.
"Han oroade Shrewsbury med sina löpningar", skriver Sunderland Echo om svenskens insats.

Joel Asoro är det senaste av de svenska proffsnamnen på himlen. 17-åringen har fått stort förtroende av tränaren David Moyes på försäsongen och i förra veckan gjorde han sin Premier League-debut när han hoppade in i förlustmatchen mot Middlesbrough.

I dag var det dags för hemmamatch mot League One-laget Shrewsbury Town i Ligacupens andra omgång – och Asoro fanns med från start.

Hyllades efter segern

Sunderland hade svårt att hitta nätet i första halvleken och gick till paus målösa. Joel Asoro stannade kvar på planen och hade ett skott från nära håll som så när gick in bakom målvakten.

Senare skulle Asoro även vara inblandad i en straffsituation när han gick ner i straffområdet – men domaren valde att inte blåsa.

Manchester United-lånet Adnan Januszaj spräckte nollan med knappt tio minuter kvar från slutet och såg till att Sunderland vann med 1-0.

Efter matchen fick Asoro fina betyg från lokaltidningen Sunderland Echo.

"Han oroade Shrewsbury med sina starka och tidiga löpningar. En uppmuntrande insats men Sunderland lyckades inte nå honom med bollar", skriver tidningen och ger svensken 7/10.

"Stark och snabbt, den 17-årige svensken fick man snabbt upp ögat för, skriver The Guardian.

Joel Asoro värvades från Brommapojkarna till Sunderland i maj 2015.