Neymar kräver att toppdomaren straffas

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

De hade en dust redan under VM.

Och efter att Neymar varnats av nederländske toppdomaren Björn Kuipers i gårdagens möte med Napoli kräver superstjärnan att Kuipers straffas av Uefa.

– Han kan inte få vara så respektlös som han var mot mig, säger PSG-anfallaren enligt Daily Mail.

Napoli och PSG spelade 1–1 i Neapel i en underhållande match.

Men efteråt var det inte de tappade poängen som irriterade PSG:s storstjärna Neymar. Han riktade sin ilska mot domaren Björn Kuipers som varnat honom.

Det var dock inte det gula kortet som var anledningen till ilskan, det var konversationen spelare och domare emellan.

– Jag vill inte återge vad han sa till mig. Men någon högre upp borde göra något, säger Neymar.

På tv-bilderna ser man hur Neymar blir ordentligt arg efter en konversation med Kuipers och hur Kylian Mbappé tvingas hålla tillbaka brassen.

– Han kan inte vara så respektlös som han var mot mig. På planen ber man oss om respekt mot domaren och då ska vi få detsamma tillbaka, säger Neymar.

”Som med Ibrahimovic”

Duon har en gås oplockad med varandra sedan VM då Daily Mail skriver att Kuipers ska ha bett Neymar att ”hålla käften” efter att han protesterat mot ett straffdomslut som ska ha ändrats efter VAR-granskning.

Även Thiago Silva var kritisk mot Kuipers efter matchen, då främst mot straffen som Napoli fick och en som uteblev för PSG.

– Vi skulle ha haft en straff, men med den här domaren är det alltid så, säger Silva och pekar på att Kuipers var den som visade ut Zlatan Ibrahimovic i dubbelmötet med Chelsea häromåret.

– Ibrahimovic förtjänade inte det röda kortet, men blev utvisad och nu är vi tillbaka här med allvarligt fel mot oss, säger SIlva enligt Football Italia.

Neymar arg på domaren Björn Kuipers
Foto: Reuters Spor
Neymar arg på domaren Björn Kuipers
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.