Zlatan räddade PSG från oavgjort

Uppdaterad 2015-12-09 | Publicerad 2015-12-08

PARIS. PSG stängde Champions League-hösten med en seger, Zlatan Ibrahimovic med ett klubbrekord.

På måndag lottas åttondelsmotståndet, men svensken ser inga skräckmotståndare.

– Nej, vem det än blir måste vi göra vårt jobb för att komma så långt som möjligt, säger Zlatan till Sportbladet efter 2–0 mot Sjachtar.

Andraplatsen i gruppen var redan klar och Paris Saint-Germain mönstrade en reservbetonad elva mot Sjachtar Donetsk, med några undantag. Zlatan Ibrahimovic var med från start och mycket av händelserna på Parc des Princes kom att kretsa kring svensken.

I andra halvlek passade han fram Lucas till 1–0-målet, i den 76:e minuten missade han ett friläge och tre minuter senare räddade Ibrahimovic ett hårt ryskt skott med skallen på mållinjen.

”Inget jag tänkte på”

Några minuter senare kom Zlatan relativt ensam med målvakten igen och den här gången missade han inte. 2–0 till hemmalaget och samtidigt slog Ibrahimovic alla tiders rekord för PSG med 17 mål i Europaspelet.

Det har en rad rekord på slutet, men det senaste är inget som själv Zlatan ägnar någon större uppmärksamhet.

– Nej, det var inget jag tänkte på. Jag tänker för tillfället bara på att njuta, spela bra och göra mitt jobb, säger Zlatan till Sportbladet efter matchen.

– Det kändes bra, men jag skulle gjort ett mål till, säger han i sin app.