"Fellainis hår passar perfekt in i Napoli"

Av: Jonathan Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Hårfagre Fellaini.

FOTBOLL

Att Napoli jagar Marouane Fellaini bekräftas nu av klubbpresidenten Aurelio De Laurentiis.

Men intresset beror inte bara på belgarens spelmässiga kvalitéer...

– Hans frisyr passar perfekt in i den napolitanska stilen, säger De Laurentiis.

Inför förra säsongen panikvärvade nye Manchester United-managern David Moyes med sig Marouane Fellaini från Everton i sista stund. Belgaren kostade 275 miljoner att köpa loss.

Hur det har gått för honom i sin nya omgivning?

Inte så bra.

David Moyes fick sparken och ersättaren Louis van Gaal sägs vara desperat över att få bort Fellaini från laget. Enligt brittisk media ska United vara bereda att släppa honom för halva det pris man betalade för bara ett år år sedan.

Inler blev ett lejon

26-åringen har kopplats ihop med Napoli och i en intervju med Radio Kiss Kiss berättar presidenten Aurelio De Laurentiis att han gärna ser Fellaini i laget.

– Han är ett av de namn vi tittar på när vi kollar på mittfältare, men han är inte den enda, säger De Laurentiis till Radio Kiss Kiss uppger Daily Mail.

Han är övertygad om att belgaren skulle bli en stor profil på San Paolo. Av flera anledningar.

– Hans frisyr passar perfekt in i den napolitanska stilen. Jag gillar hans lejonman. Jag presenterade en gång Gökhan Inler som ett lejon, Fellaini kan kompensera hans brist på hår, säger De Laurentiis.

När schweizaren Inler värvades från Udinese sommaren 2011 ställde den karismatiske presidenten nämligen till med ett stort spektakel på presskonferensen. Nyförvärvet klev in i salen – iförd en lejonmask.

Skaffade afro

Marouane Fellaini lovade inför VM att han skulle klippa av sig det så berömda hårsvallet om Belgien vann turneringen.

Trots uttåget i kvartsfinal spreds efteråt en bild på Twitter där han mycket kalare än normalt på skallen. Många trodde att han rakat av sig allt – men det visade sig sedan att Fellaini passat på att skaffa sig rastaflätor.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.