Så lång tid har Neymar tillbringat liggande

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Neymar är den spelare som blivit mest tacklad i VM.

Någonting som lett till att storstjärnan spenderat en hel del tid av sin tid vridande i smärtor.

Brassen har spenderat nästan 14 minuter liggandes på planen.

När Brasilien tog sig vidare från åttondelsfinalen mot Mexiko sågades Neymar, 26, ordentligt.

Det var dock inte för sitt spel som storstjärnan fick utstå kritik. Istället var det hans, enligt många, överdrivna reaktion vid stämplingen från Miguel Layun som fick experter, före detta storspelare och Mexikos förbundskapten att ryta ifrån.

Mer än fem minuter mot Mexiko

Men hur mycket tid spenderar egentligen Neymar liggandes på gräsmattan? Det var en fråga som den schweiziska tv-kanalen RTS Sport ställde sig - och de plockade helt enkelt fram tidtagaruret.

Enligt tv-kanalen har brassen spenderat närmare 14 minuter - 13 minuter och 50 sekunder för att vara exakt - av sin tid i VM med att ligga kvar i gräset efter att ha åkt på en tackling.

Den match där Neymar spenderat mest tid liggandes på marken är föga förvånande åttondelsfinalen mot Mexiko. Enligt RTS Sport försvann 5 minuter och 29 sekunder av matchen på att han rullade runt i gräset - varav två minuter efter stämplingen från Miguel Layun.

Mest tacklad i VM

– Killen trampar mig på fotleden, då gör det ont, försvarade sig Neymar med efteråt.

Att brassestjärnan spenderat en hel del av sin VM-tid vridandes i smärtor behöver kanske inte vara så märkligt. Statistik från FIFA visar nämligen att han är turneringens mest tacklade spelare så här långt. På fyra matcher har Neymar nämligen åkt på 23 tacklingar.

Vid sidan av den hårda behandlingen har anfallsstjärnan mäktat med två mål i VM-turneringen, där hans Brasilien på fredag ställs mot Belgien i kvartsfinalen.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.