Värnamo stormar mot allsvenskan – vann mot Gais

Publicerad 2021-10-16

Nu är det väldigt nära.

Värnamo tog ännu ett stort kliv mot allsvenskan efter seger borta mot Gais på lördagen.

– Det var riktigt kämpigt idag, säger Värnamo-kaptenen Freddy Winsth till discovery +.

Robin Asterhed och sin assistent Jonas Thern har gjort ett hästjobb med Värnamo denna säsong. Laget som förra säsongen gick upp till superettan leder nu serien tämligen överlägset.

På lördagen tog man ännu ett steg mot sin första allsvenska säsong någonsin när Gais besegrades borta med 2–1.

Bara förlorat två sedan juni

Gästerna började bra på Gamla Ullevi, och tog ledningen efter en knapp halvtimme.

Gais-backen August Wängberg stötte in bollen i eget mål på ett dråpligt sätt. Knappt tre minuter senare tryckte Oscar Johansson in 2–0, och Värnamo var på god väg mot en bekväm seger.

Men efter paus kom Gais verkligen in i matchen, och succéinhopp gav makrillarna hopp.

Simon Alexandersson, nyförvärvet från Öster,, hoppade in i halvtid och blev målskytt knappt en minut senare. 28-åringen tog snyggt emot en långboll på bröstet och placerade in bollen.

– Jag kände mig pigg idag, det var skönt att få in den, säger Alexandersson till discovery +.

Gais tryckte sedan på rejält, och hade flera chanser att kvittera.

Men Asterheds manskap höll tätt, och plockade tre viktiga poäng i jakten på allsvenskt avancemang.

För hemmalagets del var det ett tungt poängtapp – man är nu bara en poäng ifrån negativt kval.