Märkliga självmålet gav Sundsvall drömstart

Publicerad 2021-10-18

Gif Sundsvall tog emot Akropolis i superettan under måndagskvällen.

Då bjöds de på en drömstart.

Akropolisförsvararen Oscar Pehrsson språngnickade in bollen i eget mål i tredje minuten.

Gif Sundsvall jagar förstaplatsen i superettan och Akropolis behöver alla poäng de kan få föra att undvika nedflyttning.

Om det på förhand kändes som en tung match för bortalaget blev den om möjligt ännu tyngre strax efter avspark.

Redan i den tredje minuten skickades bollen in i Akropolis straffområde. Backen Oscar Pehrsson hade ingen runt om sig, men blev ändå stressad. Det resulterade i att 33-åringen kastade sig mot bollen och nickade in den i eget mål.

– Det var ingen som var nöjd i omklädningsrummet i halvtid, men det var ett bra utgångsläge. I andra är vi totalt överlägsna, säger Sundsvalls Pontus Silfwer i Discovery+.

Slutresultatet blev 3-0. Sundsvall tog därmed sin första seger mot Akropolis i superettan.