Hanna Bennison

Engelska toppklubbar vill ha Rosengårds trio

Uppgifter: dragkamp om Bennison, Björn och Anvegård

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Everton och Manchester City har dragkamp om Rosengårds stjärnor.

Tre av dem ser ut att lämna till sommaren:

Hanna Bennison, Anna Anvegård och Nathalie Björn.

Rosengård leder damallsvenskan med fem poäng, men det återstår att se vilken trupp som ska avsluta deras säsong. För ute i Europa har övergångssummorna stigit och spanska och engelska lag är köpsugna inför sina höstpremiärer.

Dessutom har en ny sorts trend börjat skönjas: klubbar värvar gärna flera spelare på ett bräde, för att underlätta acklimatisering och sänka tröskeln för utlandsflyttar.

Detta kan visa sig i juli när transferfönstret öppnar.

Inga bud är accepterade

Både ligafemman Everton och -tvåan Manchester City vill värva svenskt. Fotbollskanalen var först med att rapportera om Evertons intresse för Hanna Bennison och Nathalie Björn och när Sportbladet sätter sig in i turerna framkommer en tredje pusselbit i en eventuell storaffär: anfallaren Anna Anvegård, som haft skadeproblem men nu är tillbaka i spel.

Enligt vad Sportbladet erfar återstår ett par steg till eventuellt färdiga affärer. Inga bud är accepterade för de kontrakterade spelarna och således har inga personliga kontrakt heller skrivits under. Men enligt våra uppgifter har den OS-aktuelle 24-åringen Björn kommit längst i förhandlingarna med Everton. Skriver hon under underlättar det för att affären med Bennison ska gå i lås.

”Det känns inte seriöst”

Klubben från Liverpool tycks ha ekonomiska muskler, vilket visade sig när de i fjol köpte fransyskan Valérie Gauvin från Montpellier för en miljon kronor. Det är vad Rosengårds sportchef Therese Sjögran minst vill ha för Bennison, som i mars korades till världens bästa unga spelare av den internationella fotbollssajten Goal.

Anvegårds framtida klubbadress tycks mer osäker, men både Man City och Everton ska vara intresserade och anfallaren vill vidare i karriären.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran vill inte kommentera uppgifterna eftersom ingen klubb lämnat konkreta bud till henne. Men hon tycks långt ifrån säker på att Everton skulle köpa trion.

– Everton är intresserade av allt så det känns inte så seriöst, säger Sjögran.

Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Pauline Hammarlund har slitit av korsbandet

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hanna Bennison

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Anna Anvegård

Nathalie Björn

Fotboll

Manchester City

Everton FC