Malmö FF

Gratulerade Zlatan – nu rasar MFF-fansen

Av: 

Michael Wagner

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic vann sin 12:e guldboll.

Malmö FF gratulerade via officiella Twitterkontot. Nu rasar en stor del av fansen.

– Han förtjänar inte att få någonting från Malmö FF efter hans svek, säger supportern Jesper Sahlén.

Ända sedan Sportbladet avslöjade Zlatan Ibrahimovics engagemang i Hammarby och när anfallaren därtill i en intervju uttalade hur han skulle göra Söderklubben ”bäst i Skandinavien” har en mycket stor andel av Malmö FF-fansen vänt 39-åringen ryggen.

Så när Malmö FF, klubben som Ibrahimovic tillhörde i sju års tid och som fick nära 85 miljoner kronor för honom från Ajax 2001, under tisdagskvällen via sitt officiella Twitterkonto gratulerade tidigare MFF-spelarna Robin Olsen till utmärkelsen årets målvakt och Zlatan Ibrahimovic till Guldbollen – så rasade fansen.

”På kvällens digitala fotbollsgala prisades två tidigare MFF-spelare: Robin Olsen fick utmärkelsen årets målvakt och Zlatan Ibrahimovic årets anfallare samt sin tolfte guldboll. Stort grattis!”, skrev Malmö FF på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic med sin tolfte guldboll.

Skriver till årsmötet?

”Ska man verkligen behöva skriva en motion för att ni ska sluta lägga upp sådant här skit i våra kanaler?” undrar supportern Jesper Sahlén och utvecklar för Sportbladet:

– Jag ser ingen anledning till att vi ska använda våra kanaler för att uppmärksamma Zlatan.

En annan av MFF:s uppretade fans konstaterar att ilskan inte enbart riktar sig mot att Malmö FF grattade Zlatan:

”Gör om och gör rätt, en FCKare och en bajare fick utmärkelser”.

Landslagsmålvakten Robin Olsen, som spelade för Malmö FF 2012–2015 gick 2016 på lån till ärkerivalen FC Köpenhamn efter en kort tid i grekiska PAOK.

”Ovärdigt min klubb”, skriver en annan och andra ifrågasätter varför tweeten är kvar trots den stora kritiken.

”Fullt upp att fira guldet”

MFF Supports ordförande Arvid Laban Falk säger:

– Vi har fullt upp med att fira guldet och planera inför ett spännande 2021 då vi förhoppningsvis får se matcherna från läktaren igen.

– Vi är nervösa men nyfikna på hur MFF ska bygga spelartruppen som ska ta oss till Europa och förhoppningsvis såväl cup- som allsvenskt guld. Att MFF väljer att gratulera tidigare MFF-spelare som vinner priser på en tv-gala känner vi inte att vi behöver ta ställning varken för eller emot, menar Falk.

Malmö FF:s VD Niclas Carlnén:

–  Olsen och Ibrahimovic får utmärkelserna för sina sportsliga prestationer och de har tidigare spelat i Malmö FF. Det kan ingen ifrågasätta storheten i. Det är det vi gratulerar dem till.

Är du förvånad över den negativa responsen från era supportrar?

– Vi förstår att det väcker känslor. När det gäller Zlatan så är vi konkurrenter på fotbollsplanen. Han har ett aktivt delägarskap hos en av våra konkurrenter där Zlatan säger att de ska försöka bli en av de bästa i vår region – där vi är det. Så vi visste att det skulle bli reaktioner, säger Carlnén.

Har ni övervägt att plocka bort tweeten?

– Nej.

Annan historiebeskrivning

I Guldbollenintervjun med Sportbladet kritiserar dessutom Zlatan Ibrahimovic åter Malmö FF hårt:

– Och glöm inte nu – i Malmö var jag inte välkommen. I Malmö var jag sist in i a-laget. I Malmö blev jag blåst på min första deal, på flera, flera miljoner, säger Ibrahimovic, bland annat.

Niclas Carlnén:

– Jag är helt säker på att historiebeskrivningen är olika beroende på ur vilket perspektiv man ser det. Det finns ingen anledning för mig att kommentera det ytterligare. 

– Zlatan säger att ”de som vet vet” och jag kan bara konstatera samma sak, säger Malmö FF:s VD.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Malmö FF

LÄS VIDARE

EM i fotboll 2021: Grupper · Spelschema · Datum · Tv-tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Zlatan Ibrahimovic

Robin Olsen