Förlust för Olsen i Premier League-debuten

De blev förlust för Robin Olsen i Premier League-debuten för Everton.

Men svensken hyllas efter matchen.

”Evertons bästa spelare”, skriver Liverpool Echo.

Robin Olsen blev klar för Everton under transferfönstrets sista dag. Efter två matcher på bänken fick han göra Premier League-debut mot Newcastle. Det är första gången som Jordan Pickford får stå åt sidan i en Premier League-match sedan han kom till Everton.

Målvaktens svit på 120 raka matcher är därmed bruten.

– Jag vill bara låta Jordan Pickford vila den här matchen och ge Olsen chansen att få minuter. Jordan kommer att vara tillbaka nästa match mot Manchester United, säger tränaren Carlo Ancelotti enligt Evertons Twitterkonto.

Wilson tvåmålsskytt

Det blev en händelsefattig första halvtimme av matchen, men i den 31:a minuten ställdes Olsen på prov. Newcastle kontrade och Allan Saint-Maximin gick på avslut i straffområdet, men svensken stod för en bra räddning.

I den 55:e minuten var Olsen dock chanslös. Newcastle fick straff och Callum Wilson satte den säkert. Bara minuter senare var Newcastle nära 2–0, men Olsen stod för ytterligare en bra räddning.

Olsen hyllas

Tvåan kom dock i den 85:e minuten efter att Wilson gjort sitt andra mål i matchen. Dominic Calvert-Lewin tände ett litet hopp för Everton in den 92:a minuten, men matchen slutade 2–1.

Trots förlusten hyllas Olsen efter matchen. Liverpool Echo ger svensken en sjua i betyg och utser honom till matchens bästa spelare.

”Gjorde en fantastiskt räddning på Allan Saint-Maximins friläge i en händelsefattig första halvlek och stod för en lika stark räddning för att stoppa Sean Longstaff i andra”, skriver tidningen.