Tappade poäng – efter mardrömsstarten

Publicerad 2022-10-11

Bortdömt mål, missad straff och ett rött kort.

Allt gick fel för Manchester City i den första halvleken borta mot FC Köpenhamn i en match som slutade 0–0.

– Det är frustrerande, säger Rodri till BT Sport.

Manchester Citys fläckfria Champions League-facit fick sig en törn i Köpenhamn där laget tappade poäng efter 0–0 mot FCK på Parken.

Detta efter en för gästerna mardrömslik första halvlek.

Först dömdes Rodris drömmål till 1–0 bort sedan bollen tagit på Riyad Mahrez arm i sekvensen innan.

Sedan brände samme Mahrez ett gyllene läge att ta ledningen när han fick chansen från elva meter.

Och i minut 30 fick vänsterbacken Sergio Gomez syna det röda kortet efter att han dragit ner en framstormande Victor Claesson strax utanför straffområdet.

Tappade poäng

En pigg FC Köpenhamn-period följde efter paus men danskarna lyckades inte utnyttja det numerära överläget.

Matchen slutade 0–0, ett resultat som innebär att City fortsatt toppar grupp G.

– Vi ville komma hit och vinna, det är frustrerande, säger bortalagets Rodri till BT Sport.

Victor Claesson spelade hela matchen för FCK. Erling Braut Haaland blev kvar på City-bänken.

Parallellt stod Daniel Sundgrens Maccabi Haifa för en riktig skräll när de besegrade Juventus med 2–0 på hemmaplan. Ett resultat som sätter ”Juve” i en knepig sits i gruppen. Italienarna är nu fyra poäng bakom både Paris Saint-Germain och Benfica.

Sundgren spelade hela matchen för hemmalaget.