På förhand: Ett mittenmöte i franska ligan.

Utfallet: En av årets galnaste fotbollsmatcher.

Mötet mellan Lyon och Montpellier hade det mesta.

Ja, publiken på Groupama Stadium i Lyon fick verkligen valuta för pengarna.

Alexander Lacazette gav hemmalaget ledningen mot Montpellier efter en halvtimme.

Vad som händer därefter?

Inom loppet av en kvart hade Montpellier-anfallaren Sepe Elye Wahi gjort fyra(!) mål, och matchen såg körd ut för Lyon.

Det var den inte.

Passerade Mbappé

Lacazette fullbordade sitt hattrick när han i den 82:a minuten satte 4–4. Och långt in på tilläggstiden, i minut 100, blev anfallaren matchhjälte när han förvaltade straffen han själv ordnat, och sköt tre poäng till Lyon. Nu har Lacazette stått för 24 mål i ligan, vilket gjorde att han tillfälligt tog över skytteligaledningen från Kylian Mbappé. Men landsmannen gjorde mål mot Troyes senare på kvällen och gick upp i delad ledning.

Svenske Amin Sarr fanns med i Lyons matchtrupp men blev kvar på bänken hela matchen. Lyon ligger nu sjua i ligan, tre poäng bakom femman Lille, som innehar den sista Europaplatsen.