Uppdaterad 2019-09-20 | Publicerad 2019-09-18

PSG tog emot Real Madrid med Neymar avstängd och Edinson Cavani och Kylian Mbappé skadade.

Då klev Angel di Maria in och sänkte sin gamla klubb med två mål.

– När vi spelar utan Neymar, Mbappé och Cavani, då kan det hjälpa oss, säger Thomas Tuchel.

Få fotbollstrupper i historien kan ha haft en bättre anfallsbesättning på pappret än den som Paris Saint Germain stoltserar med nu. Svårsålde Neymar, målmaskinen Edinson Cavani, hela Frankrikes älskling Kylian Mbappé och Inter-nyförvärvet Mauro Icardi.

Ja, och så Angel di Maria då.

För när de tre superstjärnorna var avstängda och skadade var det di Maria som klev in och var bäst på plan i stormötet med Real Madrid.

Efter knappa kvarten var han påpassligt på plats i straffområdet och tog emot en passning snett inåt bakåt från Juan Bernet och tryckte till direkt. Bollen smet förbi en överraskad Thibaut Courtois vid första stolpen.

Dubbla mål bortdömda för Real

– Det är ett jättefint anfall, bra rörelse och så det kvicka, kvicka avslutet, säger Glenn Strömberg.

Och argentinaren bjöd på mer efter 33 minuter. Di Maria tog emot boll utanför straffområdet och böjde in ett distansskott med vänstern intill högerstolpen.

Real Madrid och Gareth Bale hade en reducering inne innan paus men det dömdes bort för hands efter var-granskning. Även Karim Benzema fick ett mål bortdömt i andra halvlek. I stället punkterade PSG matchen på övertid genom Juan Bernat.

– När vi spelar utan Neymar, Mbappé och Cavani, då kan det hjälpa oss. Folk säger att vi inte är favoriter och det kan göra att pressen släpper. Men vi kan inte spela varje match utan dem, vi behöver alla spelare, säger Thomas Tuchel.

Kritik från förre storstjärnan

Real Madrid hade det betydligt tyngre. För första gången sedan säsongen 2003/04 lämnade man en CL-match utan ett enda registrerat skott på mål, skriver statistikkontot Opta.

– De var bättre än oss på allt de gjorde och det gäller även intensiteten, vilket irriterar mig, säger Zinedine Zidane.

En som också kritiserade Real Madrid var förre mittfältsstjärnan och omtalade tränarkandidaten Guti.

”När du åker till Paris för att möta PSG utan sina tre största stjärnor och du ändå inte kan konkurrera: DÅLIGT”, skriver han på Twitter.

I grupp B, där Tottenham och Olympiakos spelade 2–2, tog Bayern München en programenlig seger mot Röda Stjärnan med 3–0 efter mål av Kingsley Coman, Robert Lewandowski och Thomas Müller. Det sistnämnda efter en läcker frisparksvariant där Thiago chippade fram till Müller direkt på frispark.