Superettan

Dalkurd körde över Syrianska – inför 76 poliser

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Dalkurd slog Syrianska med 4–1.

De gjorde det inför tomma läktare.

På plats fanns 76 poliser, sju polishästar och en drönare.

Under måndagen ställdes Dalkurd mot Syrianska “hemma” på Gavlevallen. När lagen möttes 2017 blev det stökigt och matchen tvingades avbrytas efter att knallskott kastades in och landade precis bredvid Dalkurds dåvarande spelare Richard Yarsuvat.

Därför togs beslutet att spela kvällens match inför tomma läktare. Polisen bestämde sig för att kalla in extra resurser, då de bedömde mötet som en högriskmatch.

– Polisen, Dalkurd och Syrianska är överens om att matchen är en högriskmatch och av erfarenhet vet vi att det kan förekomma både pyroteknik och konfrontationer mellan lagens supportrar, sa supporterpolisen Johan Ryman i en kommentar på polisens hemsida.

Vände underläge

Dalkurds sportchef bekräftar för Sportbladet att 76 poliser, sju polishästar och en drönare fanns på plats vid Gavlevallen för att se till att matchen genomfördes utan problem – detta trots att ingen åskådare tilläts komma in.

Hur det gick på planen?

Syrianska tog tidigt ledningen i matchen genom förre Dalkurdspelaren Ammar Ahmed. Dalkurd kom dock tillbaka och vände.

Robin Tranberg, Kerfala Cissoko, Simon Alexandersson och Joseph Ceesay gjorde alla gjorde varsitt mål och matchen slutade 4–1.

Segern innebär att Dalkurd inkasserade säsongens andra vinst och nu lämnar jumboplatsen i superettan. Desto tyngre för Syrianska som ligger näst sist och redan har släppt in 15 mål den här säsongen.

I kvällens andra match spelade IK Frej 3–3 mot Trelleborg. Täby-klubben, som hade endast en vinst på de fem inledande matcherna, ligger nu på 14:e plats med fem inspelade poäng. För Trelleborg var det fjärde oavgjorda matchen. Laget parkerar på tionde plats.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Omgångens lag i superettan – omgång 16

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

Syrianska FC

Dalkurd FF

IK Frej

Trelleborgs FF