”United behöver en Zlatan eller Larsson”

Kräver att klubben agerar efter nya missräkningen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ole Gunnar Solskjaer kallade Manchester United insats i den första halvleken mot Manchester City för den sämsta han sett som United-tränare.

Nu vädjar lokaltidningen Manchester Evening News till norrmannen att agera.

Uppmaningen? Värva en Zlatan Ibrahimovic eller en Henrik Larsson!

Ja, nu menar tidningens krönikör Dominic Booth självklart inte att Manchester United ska värva 38-årige Zlatan eller 48-årige Larsson – men däremot motsvarigheter till vad svenskduon en gång var för United. För efter skadorna på Anthony Martial, Paul Pogba och Scott McTominay vill Booth att klubben går ifrån sina långsiktiga planer och säkrar minst en tillfällig förstärkning till spelartruppen.

”Zlatan var avgörande”

Precis som Sir Alex Ferguson gjorde med Henrik Larsson i tre månader våren 2007 och José Mourinho med Zlatan säsongen 2016/17. Två korta insatser som enligt krönikören överträffade alla förväntningar.

”Larsson ersatte sålda Ruud van Nistelrooy och hjälpte Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo att utvecklas, med en serie av fantastiska inhopp för egen del. Han var den utfyllnadsspelare som Ferguson så desperat letade efter”, skriver Booth om ”Henke” och fortsätter senare om Ibrahimovic:

”Ibrahimovic hade en liknande påverkan när det kommer till att använda sin egen erfarenhet för att leda United till framgång. Han kom nära sin 35:e födelsedag sommaren 2016 med många frågor kring om hans styrkor mattats – men i slutet av säsongen hade han varit avgörande i två titelsegrar för José Mourinhos lag.

Pekar ut Cavani och Can

Nu vill krönikören att klubben återbesöker det lyckade spåret med tillfälliga veteraner för att fylla uppenbara luckor i truppen.

”Ett lån till mittfältet, eller i anfallet för att täcka upp för en skada, skulle vara smart och hjälpa United att nå den topp fyra-placering de behöver. Oavsett om det är Edinson Cavani, eller Emre Can på lån, måste det ses som en nödvändig värvning. Ferguson gjorde det, Mourinho gjorde det och även om Solskjaer hellre skulle hålla sig till spåret med ungdomar och se till framtiden så måste även han leva i nuet”.

PSG:s anfallare Cavani har ett utgående kontrakt och Juventus mittfältare Can vill lämna klubben.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.