”Svennis och Sir Alex inblandade i mångmiljardstämning”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Svennis” och Sir Alex lämnar in en stämningsansökan och Sergio Agüero ser ut att missa resten av säsongen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Sven-Göran Eriksson och Alex Ferguson stämmer gemensamt banken HSBC efter en misslyckad filminvestering. Enligt Daily Mail är tränarduon två av hundratals investerare som tillsammans kräver 1,3 miljarder pund i ersättning för dess involvering i The Eclipse Partnership. HSBC låg bakom utvecklandet och marknadsföringen av projektet som var tänkt att generera vinst genom att köpa rättigheter till Disney-filmer. Förutom att använda sina egna pengar behövde investerarna även ta banklån från HSBC. Det hela kollapsade 2018 och 371 investerare, däribland Eriksson och Sir Alex, menar att det rör sig om bedrägeri.

Foto: Dave Thompson / TT

DAGENS AVBRÄCK

Sergio Agüero ser ut att missa resten av säsongen, inklusive resterande Champions League-matcher. Det var i samband med att City-anfallaren tilldelades en straff i mötet med Burnley som han skadade knäet. Pep Guardiola medgav efter matchen att det ”inte såg bra ut” för 32-åringen som haltade av planen. Från bänken fick han se 20-årige Phil Foden fastställa slutresultatet till 5–0.

DAGENS CITAT

Mateo Guendouzi slapp straff efter att ha tappat besinningen i mötet med Brighton. Arsenal-spelaren gav sig på Neal Muapay som då hade fullföljt en satsning som ser ut att innebära en långtidsskada på målvakten Bernd Leno. En källa till Daily Mail säger: ”Han sa att Brighton-spelarna var skit och att hans lagkamrater tjänade mer än vad de någonsin skulle göra”. Källan tillägger att fransmannen även ”har gjort liknande utspel vid tidigare tillfällen”.

DAGENS ANKLAGELSE

Carlo Ancelotti utreds av de spanska myndigheterna för skattebrott. Everton-managern, en gång i tiden i Real Madrid, anklagas för att ha gömt undan runt 10 miljoner kronor under åren 2014 och 2015. Det är långt ifrån den första fotbollsprofilen som granskas i Spanien, både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har varit involverade i liknande fall. Det är ännu oklart om Ancelotti kommer ställas inför rätta. Everton avböjer att kommentera ärendet.

DAGENS SILLYCITAT

Brendan Rodgers varnar ”så kallade större klubbar” att Leicester inte kommer släppa sina stjärnspelare, däribland Ben Chilwell, för småsummor. Chelsea uppges förbereda ett bud på vänsterbacken men kan stöta på liknande problem som Manchester United gjorde i samband med transfern av Harry Maguire. ”Vi kommer alltid kämpa för att behålla alla spelare”, säger Rodgers. ”Men om de inte stannar kommer klubben se till att få bra betalt. Så enkelt är det”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN