”Lewicki är en av våra bästa spelare 2019”

Publicerad:

FOTBOLL

MALMÖ. Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson blev oväntademålskyttar och matchhjältar när Malmö FF avancerade i Europa Leaguekvalet.

– Jag vill inte kasta bort mål i oviktiga matcher, säger Lewicki.

Hemmareturen mot Domzale var på väg mot förlängning när Rasmus Bengtsson nickade in det matchvinnande målet. Då hade Oscar Lewicki vikit in och snyggt skjutit 1–1 i mitten av första halvlek innan Markus Rosenberg gav Malmö ledningen med 2–1.

– Lite svängigt i första halvlek även om det är vi som skapar flest chanser. I andra blir det lite mer kontrollerat från vår sida.

– Det var en skön känsla såklart att göra mål. Skönt att se bollen gå in. Det var en liten touch så den gick i en fin båge över målvakten, men den hade gått in ändå, säger Lewicki med ett skratt.

”Är det viktiga”

I dubbelmötet har MFF släppt in två mål per match mot Domzale.

– Det ställs krav i defensiven eftersom de är skickliga en mot en framförallt i offensiva situationer, men det gav också ytor som vi kunde straffat dem bättre i. Men det viktiga är ändå att gå vidare. Det finns bitar som var okej i första halvlek men det känns som att den här fjärde halvleken är den bästa av våra fyra, säger Lewicki.

Som spelade i mittfältet i stället för som mittback i den här matchen.

– Jag gillar att variera. Är man lite trött är det skönt att springa lite mindre som back en match.

Hyllas av Rösler

Tränaren Uwe Rösler hyllade Lewicki efter matchen.

– Oscar är otrolig. Vid deras första mål tappade han bollen på ett lite ovanligt sätt men han växte in i matchen och hans självförtroende ökade. Oscar är en av våra bästa spelare under 2019.

Rösler var också väldigt nöjd med Oscars mål.

– Han tar sig till så bra lägen och vi har sagt till honom ”ge oss ett mål, ge oss ett mål”. I dag gav han oss ett fantastiskt mål.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.