MALMÖ/STOCKHOLM. Nej, det blev inget guldryck för Malmö.

Elfsborg reste sig efter en mardrömsstart och fick med sig en poäng borta mot MFF.

– De får ett bajsmål, säger Elfsborgs Frederik Holst.

Malmö FF

En slarvig hemåtpass av Fredrik Holst, en dålig mottagning av målvakt Tim Rönning och bollen ut till en helt fri Anders Christiansen som sköt rakt upp i taket.

Då hade det gått 25 sekunder av toppmötet på Eleda Stadion.

Där och då hade också MFF åtta poäng ner till Häcken på andraplats och ytterligare två till Elfsborg.

– De får ett bajsmål. Jag måste göra det bättre där, säger Holst.

Malmö tog över

Men Elfsborg reste sig och förde spelet under en högkvalitativ och chansrik första halvlek. Med bara sekunder kvar av första akten kom också utdelningen. En lång svepande boll från egen planhalva hittade till djupledslöpande Rasmus Alm som bröstade med sig den och placerade in 1–1.

– Vi kom in i deras tjongande men i andra blev det bättre, säger Isaac Kiese Thelin.

Men trots att Malmö bara haft 48 timmars vila sedan Europa League-kvalet var det hemmalaget som tog över taktpinnen helt i andra, överlag slarvigare, halvlek. Isaac Kiese Thelin, Jo-Inge Berget och Anders Christiansen hade alla bra lägen att fixa segermålet men matchen slutade 1–1.

Dock säger Holst:

– Jag tyckte att vi hade fin kontroll på matchen. Vi gick för tre poäng.

”Kan bli farligt”

Tolfte raka utan förlust för serieledarna (senaste förlusten mot just Elfsborg 5 juli) som nu är sex poäng före Häcken och sju före Elfsborg.

– Vi fokuserar inte på tabellen, det blir farligt, säger Kiese Thelin.

– Vi åkte hit för att vinna men nu gör vi inte det. Jag tycker att vi har visat att vi är att räkna med i år så varför skulle vi inte kunna vara med där (i toppen). Vi kan störa alla lag, säger Elfsborgs kapten Johan Larsson.