VM-medalj – då hyllas landslaget i Göteborg

Kravet: Vinn bronsmatchen mot England

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Vinner Sverige bronsmatchen mot England på lördag kommer landslaget att hyllas på svensk mark på måndag.

Det bekräftar Svenska fotbollförbundet.

Blir det inte medalj uteblir firandet.

Det kan komma att bli en repris på firandet efter VM-bronset 2011. Skulle Sverige stå som segrare i bronsmatchen mot England på lördag kommer Götaplatsen i Göteborg bli platsen för firandet av landslaget.

– Tar vi medalj så hyllar vi landslaget när de kommer hem. Blir det brons så blir det ett välkomsthyllande på måndag i Göteborg, säger SvFF:s projektsansvarige Göran Havik.

Men precis som Havik säger så ska medaljen bärgas först.

Foto: Thomas Johansson /TT / TT NYHETSBYRÅN

Ingen överraskning

Klarar inte Sverige av att besegra England på lördag uteblir nämligen firandet. Även fast en fjärdeplacering går att kategorisera som ett starkt världsmästerskap blir det ingen stor hyllning på Götaplatsen på grund av principskäl, då SvFF endast anordnar stora hyllningar i samband med medalj.

Hur firandet kommer att gå till exakt är inte klart ännu. Men Havik berättar att landslaget kommer att landa på måndagen och att ett eventuellt firande kommer att börja runt 18-tiden, och sändas i TV4.

Att firandet blir i Göteborg går inte att klassa som en överraskning. Sveriges näst största stad är landslagets hemort och man spelar de flesta av hemmamatcherna på Gamla Ullevi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.