Guidettis vädjan till domaren: ”Sa fem minuter, snälla”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

John Guidetti fick göra comeback i landslaget efter att publiken skanderat hans namn.

Då ville anfallaren inte att matchen skulle ta slut.

– Jag gick fram till domaren och sa "fem minuter, snälla", säger han. 

John Guidetti var petad från den senaste landslagssamlingen, men till EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien tog förbundskapten Janne Andersson ut anfallare. 

Mot Malta fick Guidetti också komma in i slutet av matchen efter att publiken ropat hans namn.

– Kul. Det är ett kvitto på att jag har gjort det bra i veckan. Jag tycker att jag gör det bra, eller jag spelar sju minuter, men jag var ändå aktiv de sju minuterna. Jag gick fram till domaren och sa "fem minuter till, snälla", men han ville gå hem så det var klart, säger Guidetti som var på spelhumör. 

– Jag var sugen på att göra mål och sugen på att spela. Det var kul, jag gillar att spela fotboll så det var kul att spela fotboll.

Hur var det att höra fansen ropa ditt namn?

– Alla vet att jag är en patriot till 110 procent och jag tycker att de svenska fansen är uppe där bland de bästa i världen och det är alltid en ära att spela här. När de sjunger mitt namn bringar det bara glädje och det bultar extra hårt i hjärtat. 

”Då blir det problem...”

När Janne Andersson tog ut Guidetti i truppen lyfte han fram hans erfarenhet från Spanien som ett plus inför det stundade mötet mot storlaget. 

 – Alla har väl koll på de flesta, men såklart har jag kanske mött de flesta spelarna lite mer än alla andra och jag har spelat på Bernabeu fler gånger och känner några av dem bättre än vad andra gör kanske, säger Guidetti.

Vad kommer du att ge för tips? 

– Det tar vi privat. Spanien kanske ser det här och då blir det problem.

Har du snackat med någon du känner?

– Vi har inte surrat än. Men jag har kontakt med några killar i laget som är goda vänner, Aspas framför allt som jag har spelat med och är enväldigt  god vän och Santi Cazorla känner jag också på ett bra plan. Det ska bli kul att se dem och det är en intressant utmaning för oss. Det är ändå ett av de bästa landslagen i världen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.