Säker 3–0-seger mot Varberg – därmed är AIK klart för slutspel i svenska cupen.

Nu väntar Stockholmsderby mot Hammarby i kvartsfinal.

AIK Fotboll

AIK, Västerås eller Varberg?

Det blev stockholmarna som knep den sista platsen i svenska cupens slutspel.

Ett offensivt balanserat AIK satte fart direkt. John Guidetti sög ner en boll och slog ut den på en överlappande Erick Otieno. Kenyanen hittade Bilal Hussein snett inåt bakåt och mittfältaren gjorde inga misstag när han tryckte in 1–0 till AIK. Då hade matchen bara pågått i knappt två minuter.

– Vi fick exakt den starten vi ville, säger Hussein till C More.

”Kan straffa oss”

Gnaget dominerade stort i inledningen men lät efterhand Varberg känna mer och mer på bollen. Hallänningarna hade genom hela matchen dock förtvivlat svårt att skapa något av värde.

– Det blir lite för dåligt sen. Vi får inte slarva för mycket, det kan straffa oss, varnade Hussein inför andra halvlek.

Mittfältaren behövde inte bli orolig. För efter en timmes spel kom också 2–0. Omar Faraj fick med sig bollen innanför straffområdet, skickade in den framför mål och där var Jetmir Haliti först på plats. Den offensive mittbacken placerade enkelt in bollen bakom Fredrik Andersson i Varberg-målet.

Derby i kvartsfinal

3–0?

Det kom med knappt tio kvar att spela. John Guidetti fick en passning från Vincent Thill och skickade utan pardon in trean i nät.

– Kul att göra ett spelmål och otroligt skönt att att vi är vidare. Vi är tacksamma för stödet vi får av supportrarna som är här trots att det är fem minus och känns som minus tolv. Mäktigt att se så många på plats, säger Guidetti i C More efteråt.

Kvartsfinalerna lottades klockan 21.15 i C More och då stod det klart att AIK får Hammarby som kvartsfinalmotståndare.

Guidetti hymlade inte med att ett 08-derby vore läckert.