Chelsea vann efter Rennesbackens mardrömshalvlek

Orsakade två straffar och fick rött kort när Rennes föll

Publicerad 2020-11-04

Först kapade han Timo Werner i straffområdet.

Sedan orsakade Rennes vänsterback Dalbert ännu en straff när han fick bollen på armen – och visades ut.

“Det är ett häpnadsväckande straffbeslut ... absurt”, skriver fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

Chelsea kom till spel utan tysken Kai Havertz, som testat positivt för covid-19.

Men stjärnförvärvets frånvaro spelade mindre roll då Chelsea körde över franska Rennes med 3–0 i onsdagskvällens Champions League-möte.

Tio minuter in i matchen var det en annan tysk som öppnade målskyttet. Timo Werner gick omkull i straffområdet och satte sedan den efterföljande straffen.

Kritiserar domslutet

I slutminuterna före halvtid fick Werner återigen chansen från elva meter.

Tammy Abrahams skott täcktes av Rennesbacken Dalbert och bollen studsade sedan upp på armen. Efter en längre videogranskning valde domaren att döma straff och ge Dalbert gult kort.

”Det är ett häpnadsväckande straffbeslut av domaren till Chelseas fördel, efter att han själv tittat på skärmen. Absurt”, skriver engelske fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

”Det dödar matchen”

Kortet var försvararens andra gula i matchen – då han även varnades efter att ha förorsakat den tidigare straffen – och visades därmed ut.

Werner gjorde inget misstag den här gången heller när han bombade in 2–0. Med ett decimerat lag kom också ett tredje baklängesmål för Rennes då Tammy Abraham utökade i inledningen av andra halvlek.

Efter matchen ställde sig Rennestränaren Julien Stephan frågande till domslutet.

– Jag vet inte hur han kunde döma hands i det läget. När han dessutom delar ut ett andra gult kort dödar det matchen. Då är det över, säger tränaren.

I och med trepoängaren står Chelsea på sju poäng efter tre spelade matcher och toppar därmed grupp E, på samma poäng som tvåan Sevilla men med bättre målskillnad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se