Bröt långa måltorkan – blev sedan av med målet

Publicerad 2021-03-04

Dele Alli var ute ur frysboxen och startade mot Fulham.

Efter 362 dagars måltorka i Premier League kunde anfallaren näta, men istället dömdes självmål.

Tottenham vann med 1-0.

Tottenham tog sin tolfte vinst för säsongen efter att ha gästat Fulham på bortaplan. Med en trevande inledning på första halvlek från hemmalaget var det Tottenhams Dele Alli som stod i strålkastarljuset. Med ett fint inspel från vänsterkanten kunde Dele Alli, med sin andra match för säsongen, styra in bollen via försvarande Tosin Adarabioyo till 1-0.

Målet som kunde ha blivit anfallarens första på PL-mål på 362 dagar blev istället registrerat som ett självmål.

Nära kvittering

Det var i den andra halvleken som Fulham vred upp tempot och lagen fick ombytta roller. Fulham hade i den sextionde minuten möjligheten att kvittera genom Josh Maja, men efter en videogranskning dömdes målet bort. Tottenham fick fortsätta att försvara matchen ut där det var hemmalaget som pressade på.

Matchens enda mål

Det blev tillslut Dele Allis ”mål” som avgjorde matchen. Tottenham förblir på en åttonde plats i tabellen medan Fulham fortsätter att ha det tufft tillsammans med West Brom och Sheffield United i bottenstriden.

Dele Alli (höger) och Heung min Son jublar efter 1–0 mot Fulham.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se