Levi med drömmål när Hammarby och Norrköping kryssade

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hammarby och Norrköping gjorde upp i ett väntat toppmöte.

Träningsmatchen slutade 1–1 – men Bajens tränare Stefan Billborn tycker att de var närmast segern.

– Det är småbitar från att vi vinner matchen ganska klart, tycker jag, säger han till Discovery plus efter matchen.

Det tog nästan en kvart innan matchens första målchans skulle dyka upp. Norrköpings prestigenyförvärv Samuel Agdenbenro var ytterst nära att nicka in 1–0, men Oliver Dovin i Hammarbymålet stod för en kvalificerad räddning.

Drygt tio minuter senare frispelade Akinkunmi Amoo Hammarbys nyförvärv Astrit Selmani – som dock chippade bollen strax utanför.

Efter en halvtimmes spel öppnade Norrköping och Jonathan Levi målskyttet med ett drömmål. Från någon meter utanför straffområdet böjde han vackert in 1–0 intill Dovins högra stolpe.

I en intervju med Sportbladet har Jonathan Levi berättat att han ska börja göra fulare mål i år – men det löftet höll han inte länge.

– Jag lyckades inte med det denna gång heller, tyvärr, sa han själv i halvtidsintervjun med Discovery plus.

Men Hammarbys replik skulle inte dröja. Astrit Selmani trädde in bollen till Akinkunmi Amoo, som lyfte bollen över Oscar Jansson i målet.

”Klart högre tempo”

I andra halvlek gjorde båda lagen många byten och kvaliteten sänktes betydligt.

Hammarby var närmast ett segermål med ett flertal målchanser för bland annat Astrit Selmani, Akinkunmi Amoo och Vladimir Rodic – men samtliga brände sina lägen.

Hammarbys tränare Stefan Billborn var nöjd med lagets insats – och menar att det finns en del att ta med sig från matchen.

– Inga skador och bra fart. Det finns mycket bitar, det kändes som att det gick ganska fort, framför allt i första halvlek. Det var bra att få en liten tempohöjning, det var klart högre tempo än i de matcherna vi spelat innan, säger Stefan Billborn till Discovery plus efter matchen.

På frågan om vad det finns att jobba vidare på svarar han:

– Nu spelar Norrköping ganska annorlunda än de vi har mött innan och jag tycker att vi anpassar oss ganska bra. Men det gäller att vi får en förståelse för hur vi vill spela och sen tar vi det därifrån sen. Det är småbitar från att vi vinner matchen ganska klart, tycker jag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.