Galen upphämtning efter chockstarten

Publicerad 2021-03-21

Arsenals kräftgång i Premier League fortsätter.

Redan efter 32 minuter av den första halvleken låg laget under med 3–0 borta mot West Ham.

West Hams andra mål kom efter en rejäl tavla då både Bernd Leno och Arsenalförsvaret stod och sov på en frispark.

– Den här matchen kommer ge mig mardrömmar, säger Mikel Arteta till BBC.

Arsenal FC

Arsenal fick en mardrömsstart i mötet med West Ham i Premier League.

West Ham tog ledningen efter femton minuter genom Manchester United-lånet Jessie Lingard som dundrade upp en halvvolley i krysset. Mindre än två minuter senare utökade West Ham till 2–0 genom Jarrod Bowen.

Medan Arsenal-spelarna fokuserade på att dividera med domaren över en tilldömd frisparken utanför Arsenals straffområde, slog Lingard en snabb frispark till Bowen som enkelt knalla in i straffområdet.

Tabbe av Leno

Bowens skott var däremot ingen kanon och gick rakt på Arsenalmålvakten Bernd Leno, som slarvade och släppte in bollen vid sin vänstra stolpe.

Men det slutade inte där.

I den 32:a minuten vann West Hams Michail Antonio en nickduell mot David Luiz som resulterade i 3–0 för West Ham. Bollen gick i mål via Tomás Soucek som stod i misstänkt offsideläge, men domare Jonathan Moss och VAR-rummet godkände målet.

Dubbla självmål

Efter 3–0 vaknade dock Arsenal som reducerade två gånger via självmål. Först sköt Alexandre Lacazette ett skott som gick i mål via Soucek och efter dryga timmen dundrade Craig Dawson in bollen i egen bur från nära håll. Arsenal fullbordade sen vändningen med tio minuter kvar av matchen när Lacazette nickade in kvitteringen som innebar 3–3.

Arsenal ligger på nionde plats i Premier League, tre poäng bakom Tottenham som har en match mindre spelad. West Ham, som gjort en stark säsong ligger kvar på en femteplats i Premier League, tre poäng före Liverpool.

”Respekterade inte coachens plan”

– Det är blandade känslor, stolthet över laget eftersom vi kom tillbaka i den andra halvleken. Besvikelse över den första halvleken vi gjorde. Vi respekterade inte coachens matchplan, säger Alexandre Lacazette efter matchen.

Arsenals tränare Mikel Arteta var långt ifrån nöjd med sitt lags första halvlek kritiserade laget efter matchen.

– Jag kan inte acceptera att min lag spelar som vi gjorde vissa delar av första halvlek. Vad jag förväntar mig är att laget spelar på den nivån som vi gjorde efteråt när vi spelade otroligt bra och borde gjort sex-sju mål. Jag vet inte om det är bakfylla från Europa (League), trötthet och dåligt fokus. Det handlar inte om en eller två spelare, det var fler som inte var påkopplade, säger Arteta till Sky Sports efter matchen.