Superettan

AFC ber om ursäkt efter kjolbilden

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

AFC Eskilstuna är i blåsväder.

Under ett träningslägret i Turkiet publicerade klubben en ”kjolbild” på en ny lagkamrat under en ”inkilning”.

Nu ber klubben och spelarna om ursäkt på sin hemsida efter att bilden tagits bort.

Eskilstuna-Kuriren var först med att rapportera om bilden i fråga, där en ny spelare ses råka ut för ”dagens straff” i vad som benämns som ”inkilningsveckan”. Spelaren poserar iklädd en rosa kjol som han har tvingats bära under ett träningspass.

När kritiken sedan haglade in raderades bilden, och klubbrepresentanter tog avstånd från spelarnas tilltag offentligt i både SVT och E-Kuriren.

– Hela inlägget och kontexten är så dumt. Jag trodde inte att något sådant här existerade längre i samhället, sa sportchefen Jawad Al Jebouri i E-Kuriren och röt ifrån:

– Jag accepterar inte sånt här. Inte en chans.

Under fredagskvällen publicerade AFC:s spelarråd en skriftlig ursäkt på klubbens hemsida.

Ska genomgå utbildningar

”Vi är förtvivlade och vill verkligen förtydliga att det inte har skett någon inkilning eller bestraffning, varken under träning eller på privattid, utan detta var ett dåligt skämt från några av våra spelare som nu är mycket ångerfulla efter att man insett vidden utav det hela.”, skriver man bland annat.

Från klubbhåll låter man meddela att hela seniorverksamheten ska genomgå en utbildning i klubbkultur, värdegrundsarbete och jämställdhet.

AFC Eskilstuna har nolltolerans till både inkilningsveckor och straff i verksamheten. Inkilningar är något som klubben tycker är fullkomligt oacceptabelt och vi ber om ursäkt för det som skedde. Det finns ingen som helst ursäkt för att fotografiet togs, fotografiet och texten kom från spelaren själv. Klubben tar kraftigt avstånd från det inträffade och kommer att undersöka alla led för att se om bristerna även finns på annat håll.”, skriver man.

Sportbladet har sökt sportchefen Jawad Al Jebouri.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Jawad Al Jebouri.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Superettan

LÄS VIDARE

Allsvenskan inifrån: Degerfors jagar MFF:s anfallare

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

AFC Eskilstuna

Fotboll