Arsenal tillbaka i vinnarspåret – Partey med sitt första mål

Uppdaterad 2021-10-23 | Publicerad 2021-10-22

Efter två poängtapp i rad för Arsenal kunde man på fredagskvällen kalla sig vinnare igen.

London-klubben besegrade Aston Villa med 3–1 hemma på Emirates Stadium.

Förra sommarens stjärnvärvning Thomas Partey gjorde sitt första mål i Arsenal-tröjan.

Inte heller denna säsong har börjat särskilt bra för Mikel Arteta och hans Arsenal. Inför mötet med Aston Villa på fredagskvällen parkerade man på en trettondeplats i ligan – men då sprattlade ”Gunners” till.

Efter en väl genomförd insats kunde man vinna mötet med 3–1.

Thomas Partey fick även göra sitt första mål i Arsenal-tröjan.

Thomas Partey och Emile Smith Rowe jublar tillsammans.

Dubbla poäng av Aubameyang

Arsenal rivstartade hemma på Emirates. 2020 års stjärnvärvning från Atlético Madrid, Thomas Partey, satte tonen direkt.

Ghananen sköt i ribban redan efter 20 minuter, och fick näta redan tre minuter senare.

Partey kom högst på en hörna och kunde skarva in ledningsmålet bakom den tidigare Arsenal-slipsen Emiliano Martinez.

Pierre-Emerick Aubameyang dubblade ledning på stopptid i den första halvleken efter att ha rakat in returen på sin egen straff.

Drömmål räckte inte

Arsenal gick mot en rejäl hemmakross efter att Emile Smith-Rowe ökat på till 3–0 i minut 56.

Jacob Ramsey putsade dock siffrorna genom ett vackert distansskott tio minuter från slutet.

”Gunners” tar tre viktiga poäng i jakten på europaplatser, och tar sig upp på en niondeplats.

Aston Villa i sin tur kasserar sin tredje raka förlust.