AIK om publikskandalen: ”Riktigt dåligt”

Publicerad 2021-10-28

MALMÖ. Bengaler kastades mellan AIK:s och MFF:s supportrar.

Nu kommenterar AIK publikskandalen på Stadion.

”Det som skedde går emot precis allt det vi jobbar för”, skriver AIK:s vice klubbdirektör Fredrik Söderberg i ett sms till Sportbladet.

Följ ämnen
Malmö FF

Rusningar över läktarna, kaos och supportergrupper som kastade bengaliska eldar mot varandra. Efteråt berättade MFF:s Niclas Carlnén att flera anställda skadats i tumultet på Stadion efter Malmös seger mot AIK.

– Vi vet att vi har en handfull anställda som är skadade. Jag vet inte exakt hur många ännu. Eftermöte pågår nu och sedan kommer vi att titta på de filmer som finns. Det har nog redan upprättats en polisanmälan och sedan får vi se vad polisens utredning ger, sa Malmös vd under gårdagen.

”Går emot precis allt det vi arbetar för”

Under morgonen skrev AIK:s klubbdirektör Fredrik Söderberg i ett sms att AIK skulle ha överläggningar om hur de ska hantera situationen.

”För tillfället vill jag inte kommentera mer än att det som skedde efter slutsignal går emot precis allt det vi arbetar för. Och med vi menar jag inte bara AIK Fotboll utan svensk fotboll som en enhet. Det var riktigt dåligt”.

Senare under dagen har AIK skrivit om gårdagens händelse på sin hemsida.

”Det som hände igår efter slutsignal är inte förenligt med AIK Fotbolls värderingar. Att pyroteknik kastas fram och tillbaka mellan två läktarsektioner mot grupper av människor har ingen plats på en fotbollsläktare eller någonstans i samhället i övrigt. Det är dåligt för AIK Fotboll, för Malmö FF, för svensk elitfotboll, för supporterrörelsen och för alla som arbetar med att skapa trygga och säkra arrangemang och som samtidigt står upp för fotbollens rättigheter medialt eller i samtal med politiker och myndigheter”, skriver AIK på sin hemsida och fortsätter:

”Brantare uppförsbacke”

”Det som skedde igår skapar dessvärre en betydligt brantare uppförsbacke i debatten om fotbollens villkor. Det är en förutsättning för att få media, politiker och en bredare opinion att lyssna till oss att bilden av fotbollen också är rättvis, det vill säga att vi uppfattas som den breda folkrörelse vi faktiskt är och att vår elitverksamhet har en stor betydelse för att driva kapital som kommer samhället till gagn. Nu är det istället andra bilder som kommer att användas för att bemöta oss när vi försöker komma till tals.”