Emil Forsberg/TT

Publicerad 2021-09-11

Målrikt och svängigt – men Djurgården och Vittsjö fick till sist dela på poängen.

Matchen slutade 2–2 efter en sen kvittering.

Vittsjö anlände med gott självförtroende efter 1–0-skalpen mot tabelltrean Eskilstuna i den förra omgången – och satte dit ledningsmålet i den 20:e minuten.

Fernanda Da Silva visade fin teknik när hon plockade ner en boll i straffområdet och dunkade in 1–0 för Vittsjö.

Men strax innan pausen fick Djurgården en frispark utanför straffområdet som Fanny Lång tog hand om. Och efter en lurig touch i muren, som ställde Vittsjömålvakten Sabrina D'Angelo fullständigt, var det kvitterat på Stadion i Stockholm.

Djurgårdens Hayley Dowd såg till att hemmalaget även tog ledningen i matchen när hon tidigt i andra halvlek fick ett friläge och placerade in 2–1-målet.

Men stockholmarna blev snuvade på segern.

Djurgårdsmålvakten Kelsey Daugherty skulle precis greppa en långboll som kom dykande från ovan när Clara Markstedt satte dit pannan och skickade in kvitteringen.

Delad pott innebär att Vittsjö (sjua) och Djurgården (åtta) behåller sina placeringar i den damallsvenska tabellen.