MARBELLA. Sveriges U21 tog ledningen med 1-0 mot Tjeckien i den 33:e minuten.

– Grabbar! Lyssna! Melker måste på toa, vrålade Håkan Ericson.

Hallberg byttes sedan ut i paus med magproblem.

Efter att blivit utspelade mot starka Serbien i fredags dominerar det svenska U21-landslaget stort mot Tjeckien på måndagskvällen. En match som avslutar lägret i Marbella.

Nu ska det tilläggas att det handlar om tjeckernas så kallade yngre U21-landslag så motståndet är ett annat än i fredags.

Men Sverige spelar bra och efter 33 minuter kom 1-0-målet när Carlos Strandberg från nära håll och på den bortre stolpen nickade in Simon Tibblings högerinlägg.

”Pawel tar vänsterkanten”

Medan lagkamraterna jublade sprang mittfältaren Melker Hallberg med bekymrad min ut till förbundskapten Håkan Ericson. De samtalade några sekunder varpå Hallberg skyndade in i omklädningsrummet och Ericson vände sig till Alexander Fransson på bänken och beordrade honom till att värma upp.

Sedan vände sig Ericson ut mot plan och vrålade:

– Grabbar! Lyssna! Melker måste på toa. Kerim täcker upp i mitten för honom och Pawel tar vänsterkanten.

Det var en order som väckte munterhet bland den svenska publiken på lilla Marbella Football Center, där åskådarna bara sitter ett par meter bakom avbytarbänken.

”Ja, nu vet ni...”

När Ericson förstod att alla hade hört vad han hade skrikit vände han sig med ett skratt till publiken och sa:

– Ja, nu vet ni att Melker är på toa.

Hallberg kom tillbaka i spel redan efter någon minut efter uträttat ärende.

I den 44:e minuten kunde Strandberg öka på till 2-0 i tomt mål sedan den tjeckiske målvakten varit ute och flaxat och Kristoffer Olsson spelat fram bollen till Strandberg.

Efter paus återkom inte Hallberg på grund av magpproblemen utan byttes ut mot Alexander Fransson.

”Jag ville ju lira”

– Det gick inte. Jag fick springa och knipa. Har aldrig varit med om något liknande. Jag måste ha ätit något jag inte tålde, säger Hallberg efter matchen.

Men du var väldigt snabb in igen?

– Jag ville ju lira.

Ericsons plan var att Hallberg skulle spela hela matchen.

– Det var trist. Sista matchen med gänget före sommaren. Det gick ju bra också för oss. Vi mosade dem fullständigt, säger Hallberg.

Sverige gjorde i andra halvlek 3–0 och 4–0 genom Kerim Mrabti och Muamer Tankovic. Matchen slutade 4–0.