Football Radical: Kan inte fotbollsspelare skämmas?

Lyssna – nytt podcastavsnitt med Johanna Frändén och Simon Bank

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Den senaste Champions League-omgången har aktualiserat frågan om det går att be om ursäkt för en dålig match. När ska den i så fall komma och sitter Kylian Mbappé eller Sergio Ramos på svaret?

Kanske hade både PSG och Real Madrid lyckats bättre om de bara haft lite skam i kroppen – och en bra etymolog.

Simon inleder veckans Football Radical med en analys av Johannas vecka på Twitter. Hur många steg är det från att twittra något vadsomhelst till att anklagas för att vara en kommunistfeminazi, i det nya sociala medie-avståndet som vi härmed kallar Bank’s law?

Mer sociala medier: Efter Paris Saint-Germains totala genomklappning mot Manchester United och Real Madrids dito mot Ajax finns det fog att syna syndabockarnas nätpolitik. Varför föll Presnel Kimpembes försök till stram estetik och allvarligt ansiktsuttryck inte supportrarna i smaken och exakt hur dålig är Sergio Ramos egenintervju på samma ämne?

Har fotbollsspelare helt tappat förmågan att skämmas som folk?

Simon uppmärksammar en pikant rysk invigningsfråga om ’den svenska familjen’ till Kristoffer Olsson i Krasnodar och lanserar samtidigt ett gäng andra utländska familjekonstellationer som skulle kunna bli obligatorisk kunskap vid europeiska transfers.

Hade andra chefer kommit undan?

Efter den senaste veckans tränarcirkus, där Claudio Ranieri och Zinedine Zidane fått nygammalt jobb, frågar sig Johanna om det överhuvud taget går att prata om bra fotbollstränare. Finns det några andra chefer som hade kommit undan med att få sparken av ungefär hälften av sina tidigare arbetsgivare och ändå vara aktuella för några av världens mest attraktiva poster? Kanske borde fotbollslag bara drivas av enskilda konsulter, psykologer med fokus på traumabearbetning och en och annan etymolog på frilansarvode.
Football Radical skulle ju inte göra skäl för sitt namn om man inte uppmärksammade de nya damfotbollsidoltröjorna, i Sverige och USA. Simon har också grottat ned sig i det colombianska damlandslagets vedermödor och stödet de åtnjuter av en av landets största ikoner.
Det pratas nuckor också i veckans avsnitt.

LÄS OCKSÅ

ALLA avsnitt av Football Radical – klicka här

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.