KLART: Unai Emery ny tränare i Arsenal

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det klart och bekräftat.

Tidigare PSG-tränaren Unai Emery, 46, är Arsenals nya tränare.

– Jag är väldigt glad över att få ansvaret att starta detta nya viktiga kapitel i Arsenals historia, säger Emery på klubbens hemsida.

Efter 22 år i Arsenal har Arsene Wenger tackat för sig.

Jakten på en efterträdare har varit intensiv och spretat åt många håll. Länge såg det ut som att ex-spelaren Mikel Arteta skulle bli Wengers efterträdare. Men för några dagar sedan svängde det när BBC kunde presentera att Unai Emery som tilltänkt tränare och nu är det bekräftat.

I en tweet med texten ”En ny gryning. En ny era. Ett nytt kaptitel” meddelar klubben att Emery tar över.

Foto: Christophe Ena / TT / NTB Scanpix

Spanjoren avslutade sin egen blygsamma spelarkarriär 2004 och slog sig omgående in på tränarbanan. Via Almeria tog han sig till Valencia och via Spartak Moskva kom han sedan till Sevilla där han hade stora framgångar med tre raka Europa League-titlar.

”Är stolt”

2016 tog han över PSG, en klubb han fick lämna efter årets säsong där man vann ligan men misslyckades i Champions League.

Nu tar 46-åringen alltså över Arsenal.

– Jag är stolt över att bli en del av en av fotbollens stora klubbar, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är väldigt glad över att få ansvaret att starta detta nya viktiga kapitel i Arsenals historia. Jag har träffat Stan och Josh Kroenke och det står klart att de har stora ambitioner för klubben och de är engagerade i att få framgång i framtiden, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN