Mourinho: ”Tekniskt sett är han den skickligaste”

Av: Adam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Debutsäsongen i Manchester United gick kanske inte precis som Victor Nilsson Lindelöf hoppats på.

Men efter premiärsegern mot Leicester förra helgen verkar Lindelöf till slut fått Mourinhos fulla förtroende.

– Tekniskt sett är han den skickligaste mittbacken, säger Mourinho enligt Daily Mail.


SPORTBLADET TV SÄNDER REALS PREMIÄR

Söndag 22.15. Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se! Studio med Sportbladets experter från 21.15, i halvtid och efteråt. 

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)


Under Victor Nilsson Lindelöfs debutsäsong i Manchester United åkte han in och ut ur startelvan. José Mourinho roterade friskt bland sina mittbacksalternativ och totalt blev det bara 17 ligamatcher för den svenske landslagsförsvararen.

Under sommarens transferfönster var dessutom Mourinho ute och jagade en ny mittback. Något som till slut aldrig blev av.

Men under förra helgens premiärseger mot Leicester fick 24-åringen chansen från start tillsammans med Eric Bailly. Och efter insatsen verkar det till slut som att Lindelöf fått Mourinhos fulla förtroende.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

”Gjorde en extremt bra match”

Brittiska tidningen Daily Mail skriver att Lindelöfs insats senast har fått Mourinho att lita mer på svensken.

“24-årige Lindelöf klev fram och gjorde en extremt bra match på vänstersidan bredvid Eric Bailly. Han visade upp en “laget-före-jaget”-attityd, något som Mourinho älskar.”

”Jag straffar honom lite”

Det mesta tyder på att Lindelöf och Bailly kommer att få chansen på nytt i dagens match mot Brighton. Mourinho själv hyllar Lindelöf och förklarar varför han ”straffar” honom till att spela på vänstersidan om Bailly.

– Tekniskt sett är Victor bra. Jag “straffar” honom lite och spelar honom på vänster sida. Han är bättre på högersidan men det är de andra också. Så alternativet är att spela honom till vänster för tekniskt sett är han den skickligaste mittbacken och kan kompensera även om det inte är hans bästa position, säger han enligt Daily Mail.

– Han är en intelligent människa, väldigt ödmjuk, vill lära sig och jobba på. Jag förväntar mig att att han gör det bättre den här säsongen än förra.

Manchester United spelar mot Brighton klockan 17:00 i dag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.