Chockförlust: ”Vi tänker på Messi för mycket”

Bara en seger av sju möjliga utan Leo Messi.

Nu skriker det argentinska landslaget efter den skadade Barçastjärnan.

– När Leo är här löser han ofta matcherna om det är stängt, säger Angel Di Maria efter chockförlusten hemma mot Paraguay.

Ett Argentina utan skadade Lionel Messi.

Då chockades stornationen på hemmaplan.

Paraguay överraskade de före detta världsmästarna redan i 18:e minuten när Derlis Gonzales, efter ett snabbt anfall, satte bollen bakom Sergio Romero i Argentinas mål.

I den andra halvleken fick Angel Di Maria ett frisparksmål bortdömt och Sergio Agüero brände en straff. Och med Paraguays målvakt Justo Villar i storform lyckades laget kämpa sig till tre poäng och kan där med fortsätta hoppas på att knipa en av slutspelsplatserna.

Argentinas Agüero var inte nöjd efter matchen.

– Det finns inga ursäkter, vi spelade dåligt. Vi måste rycka upp oss och ... vända på allt, säger han.

”Vi tänker på Messi”

Argentina, som utan Lionel Messi endast tagit en seger på sju matcher, lär behöva sin skadade anfallare tillbaka i nästa bortamatch mot Brasilien den 10 november.

Med Messi i laget har Argentina vunnit tre av tre kvalmatcher.

– Det är svårt utan honom. När Leo är här löser han ofta matcherna om det är stängt. Det är det första som påverkar oss, men även stämningen i laget störs mycket. Vi tänker på det, säger Angel Di Maria enligt TyC Sports.

Inte heller Paulo Dybala, som kom in i andra halvlek och försökte förändra spelet, var nöjd.

– Vi måste försöka att komma ur de här hjulspåren i de kommande matcherna. Ett landslag som vårt måste delta i VM.

Brasilien toppar tabellen efter en säker seger mot Venezuela med 2–0. Manchester Citys Gabriel Jesus och Chelseas Willian blev målskyttar i en match som stördes av ett strömavbrott som försatte hela arenan i mörker. Men matchen spelades klart och Brasilien kunde inkassera den fjärde raka vinsten i kvalet.

Matchen mellan Bolivia och Ecuador slutade 2–2 under tisdagen då Ecuadors Enner Valencia i 89:e minuten satte ett mål. Han stod även bakom lagets andra mål i 48:e minuten. Motståndarlaget Bolivia ledde med 2–0 efter första halvlek.

Uruguay ligger på andra plats med 20 poäng, Ecuador och Colombia trea och fyra i gruppen, båda på 17 poäng.

De första fyra placeringarna går vidare till slutspelet i Ryssland 2018.