”Svennis” aktuell som tränare i Sverige

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson vill 71 år gammal fortsätta som tränare.

En svensk klubb finns bland alternativen som han väljer mellan.

Det avslöjar ”Svennis” när han besöker Skavlan i SVT, och berättar också om när han köpte sin herrgård när han var på fest samt särbon på andra sidan jorden.

I januari lämnade Sven-Göran Eriksson jobbet som förbundskapten för Filippinerna efter tre raka förluster i asiatiska mästerskapen.

Hemma i Värmland är ”Svennis” sugen på att fortsätta den livslånga tränarkarriären.

– Jag mår väldigt bra, men det är klart att jag gärna skulle vilja träna ett lag igen. Nu är det på gång ett lag från Centralamerika, något från Asien och något från Sverige. Det pågår diskussioner, så får vi se om det blir något, säger ”Svennis” i Skavlan.

I Sverige har ”Svennis” inte haft något tränaruppdrag på 35 år sedan han lämnade IFK Göteborg 1982, efter trippeln Uefa-cupen, SM-guld och Svenska cupen samma säsong.

Knackade på mitt i natten

Det var 2002 som han köpte Björkefors herrgård utanför Sunne för 5,8 miljoner kronor, för några år sedan var fastigheten till salu för 40 miljoner kronor.

Huvudbyggnaden är på 850 kvadratmeter – på tomten finns också bland annat flera andra byggnader, en stort poolhus och en tennisbana.

1 av 2 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Köpet ska ha gjorts när han inte var helt nykter enligt honom själv.

– Jag var hemma på semester i Värmland, jag hade hyrt en ångbåt och bjudit en massa vänner på middag på Fryken. Då frågade jag kaptenen om han kände till något sommarställe runt sjön, för jag hade alltid velat köpt mig ett, säger ”Svennis”.

Kaptenen svarade att det fanns ett fem minuter bort och frågade om han skulle lägga till där.

– Klockan var elva, halv tolv på natten – så jag klev upp där med några stycken och knackade på. Ägarinnan öppnade dörren och sa ”Svennis, vad gör du här mitt i natten?”. Jag kanske inte var helt nykter efter en lång middag, jag sa att jag ville köpa huset av henne. Hon svarade ”ja Svennis, tror du att du kan vänta till i morgon bitti?”. Det trodde jag och så åkte jag dit dagen därpå, säger Svennis.

Mötte kärleken på gatan

I programmet berättar han också om distansförhållandet med dansaren och modellen Yaniseth Alcides i Panama sedan tio år tillbaka.

– Det tar 20 timmar att flyga dit ungefär. Jag var i Mexico City och käkade middag, hon klev ut från där hon hade jobbat och var på väg hem. ”Wow” sa jag, det var vackert tyckte jag, men jag kunde inte spanska och hon kunde inte italienska, säger ”Svennis”.

Skavlan sänds i SVT1 klockan 21.00 på fredagskvällen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.